BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonuta talep var----

Konuta talep var

Konuta talep var
07 Aralık 2013 - 09:13 www.finansgundem.com

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Türkiye'de konut balonunun oluşmadığını, talebin var olduğunu söyledi

Türk gayrimenkul sektörü ihracata soyundu. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, “Türkiye’de gayrimenkul, petrol gibi bir hazine. Bizim için ihracat kapısı. Bunu yeni fark ettik” diyor.

Milliyet'in haberine göre Aziz Torun, Mahmutbey’deki Mall of İstanbul, Ali Sami Yen arazisindeki Torun Center ve Paşabahçe’deki Tekel arazisine yapılacak otel gibi iddialı projelerin sahibi Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın da patronu. Kendi projesini örnek veriyor:

“Mall of İstanbul’da 29 ülkeden yabancıya satış yaptık. Körfez ülkeleri başı çekiyor. Kanadalı bile var. Burada yaptığımız 200 milyon TL’lik satış ihracat sayılmalı. Bir KDV muafiyeti olabilir, başka teşvikler dikkate alınabilir. Mütekabiliyetle başlayan adımlar çok önemli. Türkiye’nin istikrarı bunda rol oynadı. Artık talep İstanbul’a.”

Türkler yabancıya karşı...

Aziz Torun yıllık 500 bin civarı konutun satıldığı Türkiye’de yabancı alım rakamlarının 2014’te netleşeceğini söylüyor. Gayrimenkul satışlarının yüzde 5 - 6 civarındaki kısmının yabancıya yapıldığını belirten Torun, yabancılar ev aldığında Türkiye’de 2 - 3 ay kaldıklarını, bu durumdan herkesin kazançlı çıktığını anlatıyor.
 Ancak Türk halkı yine de yabancıların gayrimenkul almasına mesafeli bakıyor.
 10 Aralık’ta başlayacak İstanbul Gayrimenkul Zirvesi’nde açıklanacak bir araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 65’i yabancıya mülk satışına karşı.
Araştırmanın başka ilginç sonuçları da var. Yeni ev alacak olanlar artık ilk olarak ulaşıma, sonra sosyal ortama ve ardından sosyal donatı alanlarına bakıyor. Yani İstanbul depremi unutulmuş gibi...

Balon yok ama talebe dikkat

 Aziz Torun gayrimenkul sektöründe ‘balon yok’ diyor ancak uyarıyor:
“Balon riski söz konusu değil. Ancak arsa maliyeti pahalı. Reklam gideri, iş gücü maliyeti çok. Her ürettiğinizi satmanız için arz taleple kesişmeli. Esenyurt’ta habire 1 + 1 daire yapıyorsan, ofis furyasına kapılıyorsan, ileride talep yetersizliği söz konusu olabilir.”
Paşabahçe’deki Tekel arazisi için otel gruplarıyla görüştüklerini, 6 ay içinde inşaata başlayacaklarını söyleyen Torun Tophane’de bir butik otel yapacaklarını ve arazi bulurlarsa bir lojistik merkezi inşa edebileceklerini de anlatıyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)