BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKömüre dönen Almanya'da zehirlenmeler arttı----

Kömüre dönen Almanya'da zehirlenmeler arttı

Kömüre dönen Almanya'da zehirlenmeler arttı
14 Ocak 2023 - 10:18 www.finansgundem.com

Fahiş enerji zamları, Alman halkını alternatif ısınma arayışına itti. Halk doğalgaz yerine soba ve mangal kullanınca; zehirlenmeler arttı, vatandaşlar hastanelik oldu.

Almanya'da savaşın getirdiği yüksek enerji faturası, ülkede halkın düzenini bozdu. Enflasyon ve hayat pahalılığını da ciddi biçimde hisseden halk her alanda tasarrufa yöneldi. Evlerde kalorifer vanaları kapatıldı, şömineli evler odun yakmaya, baca tertibatı bulunan eski evlerde sobaya geçiş başladı. Evi veya dairesinde baca tertibatı olmayanlar mangal yakarak ısınmaya kalkınca zehirlenmeler başladı.

SOBA VE MANGAL ZEHİRLENMELERİ ARTTI

Evde yakılan mangaldan zehirlenmenin son örneği Wiesbaden kentinde yaşandı. Dairesinde ısınmak için mangalı tutuşturan bir kadın, karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kaldı. Telefon açıp kendini iyi hissetmediğini söyleyen kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis, kadının durumu gizlemeye kalktığını ancak itfaiyecilerin evde yeni söndürülmüş mangal bulduğunu açıkladı.

BONN kenti yakınlarındaki Köningswinter'de çatı katında yaşayan 4 kişilik bir aile, yine dairede mangalla ısınmaya kalkınca dumandan zehirlendi. Kiel kentinde bir binada yakılan sobadan sızan gaz, evde alarma neden oldu. Bir kişi zehirlenmeden dolayı hastaneye kaldırıldı, 12 kişi itfaiye tarafından evden tahliye edildi. Yine Ahlen kentinde 5 kişilik bir aile, sobadan zehirlendi.

ZEHİRLENMENİN İŞARETLERİ

Dortmundlu doktor Süleyman Soytürk, karbonmonoksite karşı uyarıda bulundu: Ayıkken karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kalan insanlarda o anda baş ağrısı ve bulantı semptomları oluşur. Eğer kişi karbonmonoksite uykuda maruz kalırsa hiçbir semptoma uğramaz. Hücrelere nüfuz eden gaz, kandaki oksijeni düşürür, bilinç kaybına yol açar ve gaza maruz kalma sürerse ölüm gelir. Zehirlenme sonrası oksijen takviyesi ve kortizonlu tabletler uygulanır.

Almanya Ezidilere yönelik 'soykırım' kararı

 

Almanya'dan Polonya'ya 'tank' uyarısı

 

Almanya'da tarım ürünleri üretici fiyatlarındaki yükseliş ivme kaybetti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)