BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Komplocu başdanışman oldu'----

'Komplocu başdanışman oldu'

'Komplocu başdanışman oldu'
11 Temmuz 2013 - 16:08 www.finansgundem.com

Der Spiegel, gazeteci Yiğit Bulut'un Başbakan Erdoğan'a başdanışman olmasını, ilginç bir şekilde duyurdu

Almanya'da yayın yapan  politika dergisi Der Spiegel'in internet sitesi Spiegel Online, Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı olan Yigit Bulut'u manşet yaptı.
Haberler .com'un haberine göre Der Spiegel, gazeteci Yiğit Bulut'un Başbakan Erdoğan'a başdanışman olmasını, "Komplo teorisyeni, Erdoğan'a başdanışman" başlığı ile duyurdu. Bunun "Endişe verici ve tehlikeli adım" olarak görüldüğünü yazdı.
EKONOMİ ANALİZLERİNDEN AKP YANDAŞLIĞINA
Dergi, Tobias Brunner'in yaptığı yorum /analizle Yiğit Bulut'u, "Liberal ekonomi analizcisinden AKP yandaşlığına giden şahıs" olarak tanıttı.
Der Spiegel, Türkiye'de Gezi Parkı olaylarının başlamasından sonra hükümetin hızla suçlu bulduğunu; önce yurt dışındaki karanlık güçlerin eylemcilerin arkasında bulunduğunun, ardından Yahudi Diasporası'nın suçlu olduğunun, hatta bir gazetecinin BBC'nin İngiliz ajanı olduğunun ve son olarak da Lufthansa'nın komploya karıştığının iddia edildiğini belirtti.
Özellikle bir şahısın, Alman Hava Yolları Lufthansa'ya karşı komployu yaydığını belirten dergi, "Bu Yiğit Bulut'tu. Habertürk'ün eski yayın yönetmeni ve TV 24′ün düzenli yorumcusu. İki kanal da hükümete yakınlığı ile biliniyor" diye yazdı.
Bulut'un eylemler başladıktan kısa süre sonra, "Lufthansa aylardır, İstanbul'da üçüncü havaalanının yapılmaması için baskı yapıyor" dediğini belirten Der Spiegel, onun ayrıca, milyonlarca yolcunun Almanya yerine Türkiye'den yönlendirilmesinin rahatsızlık yarattığını ve bu yüzden Lufthansa'nın, Gezi Parkı eylemcilerini kışkırttığını söylediğini de vurguladı.
Bulut'un, Gezi Parkı'nda havaalanına karşı slogan atılmasını da örnek gösterdiğini belirten dergi, bu konuda şöyle yazdı:
BAŞBAKAN TEMELSİZ SUÇLAMALARI CİDDİYE ALABİLİR
"Tam da bu Yiğit Bulut, politik konularla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında duracak. Başbakan salı günü, onun başdanışman olduğunu açıkladı. Bilgi Üniversitesi Medya-Profesörü Aslı Tunç, Spiegel Online'a bunun endişe verici ve tehlikeli bir adım olduğunu söylüyor. Erdoğan, onun saçma iddialarını ve temelsiz suçlamalarını ciddiye alabilir. Hep inadına giden Erdoğan'ı yeni danışmanı bu rotada götürmeye devam edebilir."
DÜNYADA 2.5 LİDER VAR, BUÇUK OLANI OBAMA
Dergi Bulut'un, Lufthansa ile ilgili komplo teorisinin dışında başka teorilerinin de bulunduğunu ve yabancı güçlerin, beyin dalgaları göndererek Başbakan Erdoğan'ı telekinezi yöntemiyle öldürmek istediğini savunduğunu belirterek, Yiğit Bulut'un dünyada 2.5 gerçek politik lider olduğunu savunduğunu belirtti. "Bulut'a göre, liderlerden biri Putin, ikincisi Erdoğan, buçuk ise Obama" diye yazdı ve bu örneği, Bulut'u iyi tanıyan Prof. Tunç'un Bulut'tan duyduğunu belirtti.
Ayrıca, sunduğu programın adının "Sansürsüz" olmasına rağmen Bulut'un bir toplantıda Başbakan Erdoğan'dan internet medyası için RTÜK benzeri bir sansür kurumu kurulmasını istediği hatırlatıldı.
SON 5 YILDA AKP'YE YÖNELDİ
Bulut'un hep böyle olmadığını belirten dergi, 1972′de doğduğunu, önce Ankara'da ekonomi okuduğunu, Sorbonne Üniversitesi'nde eğitim aldığını, liberal yazıları ile finansal analizler yaptığını yazdı. Son beş yılda Bulut'ta AKP'ye doğru değişim olduğunu vurgulayan Der Spiegel, Bulut'un komplo teorilerindeki değişimin, Türkiye'deki değişimle örtüştüğünü belirterek, bunu Today's Zaman yazarlarından Gökhan Bacık'ın, "politik düşüncenin normal bir parçası" olarak karşıladığını yazdı.
Dergi, son olarak Bulut gibilere kimsenin karşı gelmemesinin onun ödüllendirilmesi anlamına geldiği yorumuna yer verdi.
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MHP17 Temmuz 2013 09:12

    YİĞİT İNSAN ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN...GELECEĞİMİZİ AYDINLAT YİĞİTİM.TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR.....

  • hope12 Temmuz 2013 10:47

    Sizin başdanışmanlarınıza göre Mısır'daki darbe değil komplo teorisi değil mi? Siz önce kediye kedi demeyi öğrenin sonra buradaki başdanışmanlar için endişelenin.

  • analist11 Temmuz 2013 22:51

    Malesef Lufthansa hakkndaki iddiaları ben de duydum. Zaten 3. havalimanı ihalesine rekor teklifi Almanlar vermişti. THY ye zamanında ortak olmadıklarına pişmanlarmış. Transit havayolu olabileceğini hesaba katamamışlar.

  • hakan11 Temmuz 2013 22:42

    buluttan bi cacık olmaz bol bol ahkam keser o kadar.