BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKomisyonda 'gocunmak' tartışması----

Komisyonda 'gocunmak' tartışması

Komisyonda 'gocunmak' tartışması
27 Ekim 2021 - 00:04 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın komisyonda üyelerin sorularını yanıtlaması sırasında 'gocunmak' kelimesini kullanmasına CHP ve HDP'li üyeler tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin geneli ile Sayıştay raporları üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

"Ağustos itibarıyla hangi dernek ve birliklerin devlet bütçesinden desteklendiği" sorusunun yöneltildiğini belirten Oktay, şunları kaydetti:

"2021 yılı Ağustos ayı itibarıyla merkezi yönetim kapsamındaki değerler tarafından kamu yararı gözetilerek dernek, vakıf, birlik ve benzeri teşekküllere yardım amacıyla toplam 587,3 milyon liralık ödeme yapılmıştır. Bu ödemelerin yaklaşık 257,5 milyon liralık kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yunus Emre Vakfına ödenmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından bu kapsamda 201,8 milyon lira ödenmiş olup bu ödemelerin 163 milyon lirası Yeşilay'a ve 38,8 milyon lirası Kızılay'a yapılmıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığınca toplam 55,6 milyon lira yardım yapılmış olup, söz konusu yardımlar gençlik projeleriyle amatör spor kulüplerinin desteklenmesi ve uluslararası spor organizasyonlarına ilişkin ödemeleri kapsamaktadır. Kalan kısım ise kamu kurumları tarafından görev alanlarıyla ilgili dernek, birlik, kurum ve kuruluşlara yardım amacıyla kullanılmıştır."

Diyanet İşleri Başkanlığıyla ilgili yorumların bulunduğunu söyleyen Oktay, "Özellikle orada ifadesi geçen inanç farklılıkları ve mezheplere göre ayrımcılık yapılarak vatandaşlar arasında nifak tohumları ekilmesini biz doğru bulmadığımızı ifade etmek istiyorum." dedi.

"Gocunmak hakaret içermiyor"

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın öğrenci burs ve kredilerine ilişkin açıklaması sırasında sarf ettiği "Niye bununla gurur duymuyorsunuz da gocunuyorsunuz." sözlerine tepki gösterdi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "gocunmak" kelimesinin hakaret içermediğine dikkati çekti.

Daha sonra HDP ve İYİ Partili milletvekilleriyle bazı CHP'li milletvekilleri komisyon salonundan ayrıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, bütçe görüşmelerinin ardından, müzakereler sırasında hatiplerin birbirlerine hakaret etmemeleri kaydıyla farklı fikirleri dile getirebileceğine işaret etti. Yılmaz, bu bağlamda "gocunmak" kelimesinin "Bir şeyden alınmak" anlamına geldiğini belirterek, bu kelimenin herhangi bir hakaret içermediğini vurguladı.

Oktay: Dolar endeksi mayıstan itibaren yükseliş trendi içerisinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)