BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKoçlar’dan rezidans süprizi!----

Koçlar’dan rezidans süprizi!

Koçlar’dan rezidans süprizi!
04 Mart 2013 - 16:51 www.finansgundem.com

Koç Ailesi, Miami’de 12 katlı, 285 odalı, SPA, tenis kortu ve lüks restoranlı rezidans yaptırıyor

Amerika’da mortgage krizi henüz aşılmış değil. Ancak bu durum, özel fırsatları da yanında getiriyor. Varlıklı ailelerin desteğini alan fonlar da özel yatırımlar peşinde.
Fort Capital Management fonunun içerisinde dünyanın çeşitli ülkelerinden yatırımcılar yer alıyor. Koç Ailesi’nin bazı üyeleri bu yatırımın içerisinde. Ancak Koç Grubu olarak yer almıyorlar. Yatırımcıların ortak hedefi ise bölgenin tarihi dokusunu korumak.  Zira Surf Clup bir dönem birçok ünlü caz şarkıcının sahne aldığı bir yer olarak biliniyor. Surf Club’ın en ünlü konuklarından biri ise Birleşik Krallık Başkanı Winston Churchill. Churchill ünlü tablosu Surf Club’ı burada yaptıktan sonra bölgeye Surf Club adı verilmiş.  
Koç Ailesi üyeleri, ABD’nin Florida Eyaleti’nde bulunan Miami’de,  Fort Capital Management’in inşa etmeye başladığı çok lüks bir rezidans-otel inşaatına ortak oldu. Proje Miami’nin en sofistike bölgelerinden biri olarak gösterilen Surf Club’da yükselecek.
Fort Capital Management fonunun içerisinde dünyanın çeşitli ülkelerinden yatırımcılar yer alıyor. Koç Grubu’ndan yapılan açıklamaya  göre, yatırım direkt olarak Koç Grubu’nu ilgilendirmiyor. Fakat Koç Ailesi’nin bazı üyeleri bu yatırımın içerisinde yer alıyor. Açıklamada hangi aile bireylerinin bu yatırıma iştirak ettiği bildirilmiyor.
Churchill kalmıştı
Yatırımcıların ortak hedefi ise bölgenin tarihi dokusunu korumak. Zira Surf Club bir dönem birçok ünlü caz şarkıcının sahne aldığı bir yer olarak biliniyor.
Geniş bir arazide denize sıfır olarak inşa edilecek olan bu proje dış cephesi tamamen camla kaplı olan iki adet kuleden oluşacak.  Her iki kule de toplam 12 katlı ve binaların kavisli bir görünümü olacak.
Toplam 285 odanın yer alacağı projenin aldığımız duyumlara göre beş yıldızlı otel olması planlanıyor. Otelin içerisinde özel bir SPA merkezi de olacak. Bunun yanı sıra lüks restoranlardan da yine bu projenin içerisinde olacağı belirtiliyor. Bunun yanı sıra projenin içerisinde tenis kortları, 650 araçlık kapalı otopark yer alacak.
Koç’un stratejik ortağı kim?
Koç Ailesi üyelerinin, yatırımına katıldıkları Fort Capital Management, ABD’li bir gayrimenkul yatırım şirketi. Şirket, Florida ve Karayipler pazarında ortak girişim sermayesi, fon ya da stratejik ortaklık yoluyla konut ya da ticari gayrimenkul projeleri gerçekleştiriyor. Grubun son projesi ise Koç Ailesi ile Miami Surf Club’da gerçekleştirdikleri rezidans kuleleri.  (Burcu Tuvay/Ekonomist)
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)