BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoca üniversitelileri uyardı: Yurtlarda enfeksiyona dikkat----

Koca üniversitelileri uyardı: Yurtlarda enfeksiyona dikkat

Koca üniversitelileri uyardı: Yurtlarda enfeksiyona dikkat
25 Eylül 2023 - 22:09 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı 'uzman bir ismin açıklamalarına' yer verilen paylaşımla, üniversite öğrencilerini yurtlarda enfeksiyon hastalıklarına karşı uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda, "Üniversitelerin açılmasıyla birlikte, toplu yaşanılan yurt ve benzeri yerlerde enfeksiyon hastalıkları açısından nelere dikkat edilmesi gerekir? Uzmanımızı dinleyelim" ifadelerine yer verdi.

"EN ÖNEMLİ ŞEY HİJYEN"

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Dr. Selcan Arslan Özel ise dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Uzman isim yaptığı açıklamada, "Üniversitelerin ve yurtların açılmasıyla toplu alanlarda enfeksiyon hastalıkları açısından nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda kısa bir bilgilendirme yapacağım. En önemli şey her zaman olduğu gibi kendi hijyenimize dikkat etmek, el hijyeni olsun; düzenli duşumuzu, banyomuzu yapmak, kıyafetlerimizin düzenli yıkanması, bulunduğumuz ortamın temizliği, bunun dışında ortak bir alanda yaşadığımız için arkadaşlarımızla ortak eşya kullanımına dikkat etmemiz gerekir. Özellikle kıyafetlerimizi ortak kullanmamamız gerekir uyuz açısından. Eğer herhangi bir şikayetimiz varsa bu konuda doktora başvurmamız gerekir. Ortak tıraş bıçağı kullanımı, tırnak makası kullanımı, diş fırçası kullanımı ortak kullanılabilecek ve kan yoluyla hastalıkları bulaştırabilecek aletler açısından da dikkatli olmamız gerekir.

"ODAMIZIN PENCERSİNİ AÇIP, ODAMIZI HAVALANDIRMALIYIZ"

Bunun dışında toplu bir alan olduğu için önümüz kış, solunum yoluyla bulaşan hastalıklar açısından da dikkat etmemiz gerekir. Mutlaka her gün sabah kalktığımızda odamızın penceresini açıp odamızı havalandırmalıyız. Mutlaka en ufak bir şikayetimiz olduğunda; burun akıntısı, boğaz ağrısı gibi solunum yolu enfeksiyonu düşündürebilecek durumlarda bir an önce doktorunuza başvurmanızda fayda var." ifadelerini kullandı.

15 Eylül tarihine dikkati çekti: Bakan Koca'dan 'grip aşısı' uyarısı!

 

Kocaeli'deki yangın kontrol altına alındı!

 

Bakan Koca'dan rahatlatan açıklama: Eris gündem olmaya değer değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)