BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKoca: Aşı için tüm planlarımız hazır----

Koca: Aşı için tüm planlarımız hazır

Koca: Aşı için tüm planlarımız hazır
08 Ocak 2021 - 00:14 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Koca, "2021'in ilk Bilim Kurulu toplantısında aşı planlamasını ele aldık. Planlarımız hazır. Aşılama için var gücümüzü kullanacağımızdan emin olunuz" ifadelerini kullandı

2021 yılının ilk Bilim Kurulu toplantısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında yapıldı. Toplantı sonrası Bakan Koca açıklamalarda bulundu.

"Planlarımız hazır. Aşılama için var gücümüzü kullanacağımızdan emin olunuz" ifadelerini kullanan Koca'nın açıklamaları şöyle:

"Bugün itibarıyla 50 milyon doz inaktif aşı için kesin anlaşma yapmış ve 3 milyon dozluk ilk bölümü depolarımıza teslim almış durumdayız. mRNA temelli aşı için de bugün yine bir görüşme yaptık. 4,5 milyon doz garanti ve 30 milyon doza kadar anlaşmamız imzalandı."

Teslim alınan aşılar için güvenlik testlerinin devam ettiğini belirten Koca, "Testler tamamlanır tamamlanmaz sonuçların uygun olması halinde Acil Kullanım Onayı verilecektir. Şu ana kadar 10 binin üzerinde gönüllüye 17 bin 700 doz aşı uygulanmış ve sonuçları takip edilmeye devam edilmektedir."

Lojistik planlamasının, başta aile sağlığı merkezleri olmak üzere tüm hastaneleri de kapsayacak şekilde yapıldığını aktaran Bakan Koca, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın aşıya ilişkin detaylı bilgilere ulaşabilecekleri web sayfamız önümüzdeki günlerde devreye girecektir. Vatandaşlarımız, kendilerine aşı tahsisi bilgisine e-Nabız, MHRS gibi mecralar üzerinden haberdar olabilecekler ve MHRS üzerinden randevu alarak hiçbir ücret ödemeksizin aşı yaptıracaklardır. Aşı iki doz olarak uygulanacaktır. İlk aşı uygulamasından 28 gün sonra ikinci doz aşılama için benzer şekilde randevu alınabilecektir. Faz I ve Faz II'de 60 yaş üstü kişilerde güvenlik çalışması yapıldığı ve yeni verilerin değerlendirmesiyle bu grupta da kullanılmasının önünde bir engel olmadığı anlaşılmıştır."

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Necmettin Nuri OSMANAĞAOĞLU 08 Ocak 2021 09:47

    Aynı sinovac aşısı Brezilya'da yüzde yetmiş etkili Türkiye'de yüzde 91 etkili, insanları kandırmaktaki ustalığını aşı getirmede kullanmalısın.

  • Necmettin Nuri OSMANAĞAOĞLU 08 Ocak 2021 07:22

    Harika, plan hazır, aşı odaları hazır, kısaca herşey hazır ama aşı yok... Her işleri "yapılıcak" "edilecek" "kurulacak" "üretilecek" "uçacak" cak cak..

  • Serkan08 Ocak 2021 02:24

    Geriden geliyoruz hala başlamadık aşı vurulmaya Avrupa 2 hafta oldu başlayalı

  • Yorum08 Ocak 2021 01:14

    Haftalık iki üç milyon aşılama lazım haftalık ta 3 milyon aşılama oluyorsa 6 milyon aşı gelmesi lazım bu şekilde olsa bile mart sonuna 18 milyon civarı insan iki aşısını olmuş 12 milyon ilk aşısını olmuş ikinci aşısını bekliyor olacak bu rakam çok az ama sağlık çalışanlarıyla 65 yaş üstü insanların aşılanması az çok bitmiş olur ama ekonominin ayağa kalkması toplumun normale dönmesi için öğretmenler ordu polis kritik noktada çalışanlar ve turizm çalışanları biran önce aşılanması lazım ki bu yaza iyi başlayabilelim geçen her gün bizim için kritik daha hızlı bir aşılama olması gerekiyor bence çünkü mart sonu kapılar hızlıca açılıp turist ağırlamaya başlamamız gerekiyor ki ekonomimiz darbe almasın haftada 4 milyon aşılama olması gerekiyor bence buna görevde haftada 8 milyon aşı tedariği gerekiyor