BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKoç yine zirvede----

Koç yine zirvede

Koç yine zirvede
09 Şubat 2015 - 06:34 www.finansgundem.com

Koç Holding şirketleri, 2014 yılında patent başvurusu sayısını yüzde 40 artırarak 563 yeni başvuru gerçekleştirdi

Sahip olduğu fikri haklar portföyü ile Türkiye’de patent zirvesindeki yerini koruyan Koç Holding şirketleri, bu alanda geçtiğimiz yıl 563 yeni başvuru gerçekleştirdi. Bir önceki yıla göre yüzde 40 artış kaydedilen patent başvurularında ilk beş sırayı Arçelik, Ford Otosan, Otokar, Tofaş ve Türk Traktör aldı.

Dünya'nın haberine göre, Türkiye’de Fikri Haklar Stratejisi’ni ilk kez oluşturan ve uygulayan Koç Topluluğu, patent başvurusu sayısını 2014’te yüzde 40 artırdı. Topluluk şirketlerinin 2014’te gerçekleştirdiği yeni patent başvurusu sayısı 563’e yükseldi. Arçelik, 251 başvuru ile ilk sırada yer alırken, onu 110 başvuru ile Ford Otosan, 68 başvuru ile Otokar, 67 başvuru ile Tofaş, 25 başvuru ile Türk Traktör izledi. Koç Holding CEO’su Turgay Durak, 2012 yılında yazılı hale getirdikleri Koç Holding Fikri Haklar Stratejisi’nin başarıyla uygulandığını ve bunun sonuçlarından biri olarak da patent başvurusunda büyük artış kaydettiklerini söyledi. Rakamsal başarıların yanı sıra bu başarıları sürdürülebilir kılmanın da büyük önem taşıdığını kaydeden Durak, “Bunun için de hedefi doğru belirlemek, stratejileri doğru oluşturmak ve çok çalışmak zorundayız. Koç Holding Fikri Haklar Stratejisi ile amacımız topluluk şirketlerinin kendi fikri haklarını kendi başlarına yönetebilme ve bunu uluslararası standartlarda yapma yeteneğini kazandırmaktı. Hukuk müşavirliğimizin hayata geçirdiği Koç Fikri Haklar Yönetim Programı kapsamında verdiğimiz nitelikli patent hedefl eri sayesinde, programa dahil şirketlerimiz tarafından yapılan başvuruların yeni ürünlerde kullanıldığını ve lisanslanabilir özelliğe sahip olduğunu görmekten de ayrıca mutluyuz” dedi.

Ar-Ge harcamasının % 10’u Koç’tan

Ar-Ge, inovasyon ve fikri haklar yönetiminin kritik öneminin her geçen gün daha da arttığına işaret eden Turgay Durak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu nedenle biz de Koç Topluluğu olarak hem şirketlerimizin rekabetçiliği hem de ülkemizin geleceği adına Ar-Ge’ye, inovasyona ve fikri haklar yönetim programlarının yaygınlaşmasına büyük önem veriyoruz. Uzun vadeli sürdürülebilir büyüme stratejimizin hayati bir parçası olarak gördüğümüz için de bugün özel sektörün tüm Ar-Ge harcamalarının yüzde 10’una yakınını biz gerçekleştiriyoruz.”

Koç, fikri haklar portföyü ile bölgede ilk sırada

Koç Holding CEO’su Turgay Durak, topluluğun bugün sahip olduğu 2 bin 500’ün üzerinde patent ailesi, 5 bin 500’ün üzerinde patent, 6 bin 500’ün üzerinde marka, 700’ün üzerinde tasarım ve 4 binin üzerinde internet alan adından oluşan fikri haklar portföyü ile Türkiye’de ve bölgede ilk sırada yer aldığını söyledi. Durak, “Topluluk olarak fikri haklar alanında, hayata geçirdiğimiz süreçler ve ve portföy büyüklüğümüzle, faaliyet gösterdiğimiz diğer alanlarda olduğu gibi fark yaratıyoruz” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)