BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKobe Bryant'ın eşine 29 milyon dolarlık tazminat ödenecek----

Kobe Bryant'ın eşine 29 milyon dolarlık tazminat ödenecek

Kobe Bryant'ın eşine 29 milyon dolarlık tazminat ödenecek
01 Mart 2023 - 10:33 www.finansgundem.com

Los Angeles Belediyesi, ABD profesyonel basketbol ligi NBA’in, Ocak 2020’de helikopter kazasında ölen efsane oyuncularından Kobe Bryant’ın eşine, 29 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

NBA efsanesi Kobe Bryant ve kızı Gianna, 26 Ocak 2020 tarihinde Los Angeles bölgesinde helikopter kazası sonucu 7 kişiyle birlikte feci şekilde can vermişti. Kobe’nin eşi Vanessa Bryant, kazaya müdahale eden ilk ekibin cesetleri ‘hatıra’ olarak fotoğrafladığını söylemiş ve dava açmıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Los Angeles Belediyesi avukatları, 29 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ettikleri dava hakkında “adil ve makul” yorum yaptı. Vanessa Bryant’ın avukatları, salı günü yaptıkları açıklamada, “Bugün, bu sıra dışı davranışta bulunanlardan hesap sormak için verdiği cesur mücadelenin başarıya ulaştığı gün. Kocası, kızı ve ölen ailesine benzer saygısızlıkla karşılaşan toplumdaki herkes için savaştı.” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili konuşan Los Angeles Başsavcısı Mira Hashmall, kazayla ilgili ilçeyle ilgili tüm davaların da çözüme kavuştuğunu söyledi. 29 milyon dolarlık anlaşmanın, Ağustos 2022’de federal bir jüri tarafından Los Angeles Belediyesi’ne karşı mahremiyet ihlal davasında Vanessa Bryant’a verilen 16 milyon doları da içerdiğini söyledi.

Öte yandan, eşi ve kızı da kazada hayatını kaybeden Chris Cester de, 19 milyon 950 bin dolarlık tazminat almaya hak kazandı.

Kazanın fotoğraflarının, Los Angeles Belediyesi şerifinin ve itrafiye teşkilatının çalışanları arasında paylaşıldığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca bir şerif yardımcısının, içki içtiği barda çekilen fotoğrafları etrafındaki insanlara gösterdiği kanıtlanmıştı.

KAZADAN PİLOT SORUMLU 

Ağustos 2022’deki duruşma sırasında Vanessa Brynat, kazadan bir ay sonra fotoğraf haberlerinin kederini artırdığını ve fotoğrafların ortalıkta olabileceği düşüncesiyle panik atak geçirdiğini söylemişti. Kobe Bryant, 26 Ocak 2020’de Los Angeles’ın batısındaki Calabasas’ta tepelere düştüğünde, Gianna ve diğer yedi kişiyle bir gençlik basketbol maçına giderken seyahat ediyordu. Uçaktaki dokuz kişinin tamamı öldü. Federal güvenlik yetkilileri, kazadan pilot hatasını sorumlu tuttu.

Kaliforniya eyaleti, Bryant’ın hayatını kaybettiği kazadan beri, ilk müdahale ekiplerinin bir kaza veya suç mahallinde ölen kişilerin fotoğraflarını çekmesini yasaklayan bir yasa çıkardı.

Kobe Bryant'ın eşi, 16 milyon dolar tazminat kazandı

 

Kobe Bryant'ın giydiği forma 2,7 milyon dolara satıldı

 

Kobe'nin eşi helikopter şirketine dava açtı

 

Kobe'nin pilotundan dikkat çeken ihlal

 

Kobe'nin öldüğü kazadan ilk kareler! Sevenlerinden çiçek yağmuru

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)