BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiKlaus Schwab: Türkiye, dijital devrimde lider olabilir----

Klaus Schwab: Türkiye, dijital devrimde lider olabilir

Klaus Schwab: Türkiye, dijital devrimde lider olabilir
27 Ocak 2021 - 16:05 www.finansgundem.com

TÜSİAD'IN düzenlediği "Dijital Türkiye Konferansı”nda Türkiye'nin dijital dönüşüm yol haritası ele alındı. Konuk konuşmacı World Economic Forum YKB Schwab Türkiye’nin önemli bir jeopolitik ve ekonomik aktör olduğunun altını çizdi.

TÜSİAD tarafından düzenlenen “Dijital Türkiye Konferansı” online olarak gerçekleştirildi. “Oyunun Kuralları Değil, Kendisi Değişti” temasıyla düzenlenen konferansta, pandemiden sonra yeniden şekillenen dünyada dijital dönüşümün önemi, Türkiye'ye sunacağı fırsatlar ve önümüzdeki dijital yol haritası tartışıldı.

Konferansın açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve TÜSİAD Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Başkanı Serkan Sevim gerçekleştirdi. Konferansın konuk konuşmacısı ise World Economic Forum Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab oldu. Tüm gün süren konferansta 12 oturumda yurt içinden ve yurt dışından 41 konuşmacı yer aldı.

SİMONE KASLOWSKİ: DİJİTAL DÖNÜŞÜM HER ALANDA BÜTÜNSEL ELE ALINMALI

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski konuşmasında şirketler için dijital dönüşümün önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
 
“Gerek salgın sürecinde dayanıklılığın gerek toparlanma sürecine hızla geçişin unsurlarına baktığımızda, bu süreçlerin bel kemiğini dijitalleşmenin oluşturduğunu görüyoruz. Artık oyunun kuralları değil, oyunun kendisi değişiyor.
 
Dijitalleşmenin, iş yapış yöntemleri, çalışma hayatı, tedarik zincirleri gibi birçok alanda daha fazla yer alması bu süreçte yeni teknolojilere yatırımı ve talebi de artırdı. Dijital dönüşümün itici güçlerinden olan yazılım sektörünün ve etkileşim içinde olduğu dijital sektörlerin toplam büyüklüğünün önümüzdeki 5 yıl içinde yaklaşık 2 kat artarak 4 trilyon dolara çıkması bekleniyor. Pandemi ile artan görüntülü görüşme ve uzaktan çalışma uygulamalarının yarattığı talebin bulut bilişim altyapı yatırımlarını %35 artırdığı görülüyor.
 
Bu dönemde şirketlerimizin dijital dönüşüm yatırımlarını, çevik ve stratejik bir planlama çerçevesinde gerçekleştirmeleri, etkinliği ve başarıyı belirleyen unsurlar olacak. Dönüşüm sürecinin insan kaynağından veri güvenliğine, iletişim altyapısından organizasyon yapılarına ve paydaşlarla iş birliklerine kadar her alanda bütünsel olarak ele alınması gerekiyor.”
 
SERKAN SEVİM: KÜRESEL REKABET VE GENÇLERİMİZİN İSTİHDAMI AÇISINDAN KRİTİK
 
TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Başkanı Serkan Sevim konferansın açılış konuşmasında küresel rekabette dijitalleşmenin önemine değindi:
 
 “Dünya ile rekabet edeceksek, aramızdaki mesafeyi dijitalleşme ile kapatmak en iyi seçeneğimiz. ‘Gelişmiş ülkelerin teknolojiyi, gelişmekte olan ülkelerin de ürünleri ürettiği' uluslararası iş bölümünde köklü dönüşümler yaşanacak. Biz de TÜSİAD olarak artan bir vurgu ile teknolojilerin ülkemizde üretilmesinin gerek sanayimizin gelişmesi gerek ekonomimizin küresel rekabetçiliği ve gerek gençlerimizin istihdamı açısından kritik olduğunu belirtiyoruz. Gençlerimizin ve girişimcilerimizin meraklı, sorgulayan ve daha iyi eğitilmiş şekilde iş dünyasına katılmasını arzuluyoruz. Global vizyonu olan, iyi İngilizce konuşan ve çevik yöntemler ile çalışan daha çok girişimciye, yazılımcıya, veri bilimciye, sistemciye ve ürün yöneticisine ihtiyacımız var. ”
 
KLAUS SCHWAB: TÜRKİYE, DİJİTAL DEVRİMDE LİDER OLABİLİR
 
Kovid-19 pandemisiyle birlikte gerek iş dünyasının gerekse hükümetlerin stratejilerini yeniden gözden geçirdiğini ifade eden World Economic Forum Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab, önemli bir jeopolitik ve ekonomik aktör olan Türkiye'nin, dijital devrimin fırsatlarından en iyi şekilde istifade edebilme konusunda liderlik gösterebileceğini belirtti. Bu çerçevede, teknolojinin daha önce hiç görülmemiş bir hızda ilerlediğini ifade ederek geleneksel iş modellerinin ve alışılagelmişin dışında düşünmenin önemini vurguladı. Türkiye'nin sahip olduğu genç dinamik nüfusun muazzam fırsatlar sunduğuna dikkat çeken Schwab, değişen koşullarla birlikte iş gücünün doğru yetkinliklerle güçlendirilmesinin ve hayat boyu öğrenmenin önemini dile getirdi. Schwab, konuşmasında teknolojinin olağanüstü fırsatlar sunduğunu ancak öngörülemeyen riskleri de beraberinde getirdiğini belirterek teknolojik inovasyon ile teknolojik yönetişim arasındaki kontrol ve denge mekanizmalarının öneminin altını çizdi.  Schwab, dijital dönüşümde başarının teknolojinin adil ve kapsayıcı bir şekilde yaygınlaştırılması ve bu hedefle iş dünyası, start-uplar ve akademinin de dahil olduğu uluslararası platformların dayanışması ve iş birliği ile yakalanabileceğini belirtti.

ABD'nin kuzeydoğusunda 6.5 milyon kişi internetsiz kaldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)