BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump'tan Kırım bombası----

Trump'tan Kırım bombası

Trump'tan Kırım bombası
15 Haziran 2018 - 15:30 www.finansgundem.com

"Trump, G7 zirvesinde 'Kırım Rusya'nın' dedi" iddiasına Beyaz Saray'dan ilginç yanıt...

Uluslararası toplum yeni bir "Trump şoku" yaşıyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın, G7 liderleriyle sohbette Kırım'ın Rusya'ya ait olduğunu söylediği belirtildi. Beyaz Saray Sözcüsü ise bu iddialara, "O konuşmalar yapılırken orada değildim" cevabı vererek şaşırttı.

Sputnik'in aktardığına göre, ABD'de BuzzFeed News'e konuşan bir diplomatik kaynak, "Donald Trump, G7 liderlerine, Kırım'ın Rusya'ya ait olduğunu çünkü orada yaşayan herkesin Rusça konuştuğunu söyledi" dedi.
 
Kaynak ayrıca Trump'ın, "Ukrayna, dünyanın yolsuzluk oranı en yüksek ülkelerden biri" diyerek G7 liderlerinin Kiev'e desteğinin doğruluğunu sorguladığını aktardı.

Trump'ın bu sözleri, geçtiğimiz Cuma günü G7 liderlerinin resmi yemeğinde sarf ettiği belirtildi.

Haberde, Trump'ın bu ifadelerinin "şaka" mı yoksa "ABD'nin mevcut dış politikasından radikal şekilde vazgeçtiği yönündeki bir mesaj" mı olduğunun şimdilik belli olmadığı kaydedildi.

Bu konua Beyaz Saray'ın dünkü olağan birfinginde Sözcü Sarah Sanders'e soruldu. Senders, bu konuda hiçbir bilgisi olmadığını belirttikten sonra, "Başkan Trump'ın G/ zirvesinde diğer liderller yaptığı özel görüşmelerine katılmadım, o yüzdden bu konuda bilgi sahibi olmam mükün değil" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cenk16 Haziran 2018 07:30

    Kirim Tatar'larindir. Tatar'lar Rusya'nin %35 nufusuna sahip, Rusyadan ayrilmamayi tercih etmis uzlasmaci bir millettir. Ukrayna'da Rusya'nin bir parcasidir. Ukraynayi karistiran Avrupadir. Zulmunu ceken ise Kirim Tatarlaridir. Kardesin kardesle savasi yanliz ulkemisde yok. Orada da var. ama zulmu Tatarlarin cekmesi biraz degil fazlaca adletsizlik.