BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKipa satılıyor mu? İşte yanıtı----

Kipa satılıyor mu? İşte yanıtı

Kipa satılıyor mu? İşte yanıtı
07 Ekim 2013 - 16:43 www.finansgundem.com

Dev perakende zincirinin Türkiye'den çıkacağına yönelik uluslararası basında çıkan haberler üzerine Türkiye iştiraki Kipa'dan açıklama geldi

Kipa'dan CNBCe.com'a yapılan açıklamada Kipa CEO’su Jeffery Knapp Adams’ın geçen hafta yaptığı açıklamanın geçerli olduğu belirtildi.
Adams, Türkiye'nin Tesco için önemli bir pazar olmayı sürdürdüğünü ve Türkiye’de gelişmeye devam edeceklerine inandığını söylemişti. Haftasonu İngiliz Sunday Times gazetesinde yer alan haberde ise yılın ikinci yarısında Avrupa'da görülen satış kaybının ardından Tesco yönetimine Kipa'yı satması konusunda hissedarları tarafından baskı yapıldığı ifade edilmişti.
Haberde Tesco'nun yüzde 1,8'lik hissesini elinde bulunduran ABD'li hedge fon Harris Associates'ten David Herro'nun, "Şirketin Kipa'nın verimliliğini ve kârlılığını artırmak için çalışması gerekiyor. Ya da uygun bir fiyata satmayı düşünmeli" dediği belirtilmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)