BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKing veda etti----

King veda etti

King veda etti
20 Haziran 2013 - 07:55 www.finansgundem.com

BOE Başkanı King, veda konuşmasında ekonomiye daha fazla teşvik sağlanması çağrısı yaptı

İngiltere, RBS'yi parçalayarak İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mervyn King yaptığı veda konuşmasında, İngiltere ekonomisine daha fazla teşvik sağlanması çağrısında bulundu.
10 yıldır BOE'nin başında bulunan King'in görev süresi bu ay sonunda tamamlanacak.
King yaptığı konuşmada, Londra'nın finans bölgesinde ılımlı bir toparlanmanın net işaretleri görülse de İngiltere'de ekonomik büyümenin hala çok yavaş ve işsizlik oranının çok yüksek olduğunu
belirtti. 
King açıklamasında, "Ekonomide toparlanmayı güvence altına alma işinin tamamlandığını söylemek için çok erken. Kısa vadede dahafazla teşyvik için güçlü bir neden var" diye konuştu.
King açıklamasında, global ekonomisi 2008'de resesyona iten finansal krizin henüz sonuçlanmamış olduğunu da savundu ve global ekonominin ekonomik dengesizliklere rahatsız edilmeye devam edildiğini belirtti. King, global ekonomide toparlanmanın büyük olasılıkla inişli çıkışlı bir yol olacağını da vurguladı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)