BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKilo başına 50 euro prim----

Kilo başına 50 euro prim

Kilo başına 50 euro prim
22 Mayıs 2013 - 17:19 www.finansgundem.com

Bir ıslak mendil firmasından çalışanlarına sağlıklı yaşam için müthiş teşvik

Avrupa'da pek çok şirket çalışanlarının sağlıklı yaşamaları için değişik teşviklerde bulunuyor. Islak mendil üreticisi Albaad firması zayıflayan çalışanlarına kilo başına 50 Euro prim verirken, turizm şirketi Alltlours da 2005 yılından itibaren sigaraya bırakan çalışanlarına ödüllendiriyor.
Avrupa'nın en büyük ıslak mendil üreticisi Albaad firması zayıflayan çalışanlarına verilen kilo başına 50 Euro prim ödüyor. Firma şimdiye kadar bu yöntemle zayıflayan personeli için toplam 17 bin 500 Euro ödedi. Sağlık danışma kurulu tarafından geliştirilen program çerçevesinde şirket çalışanları istekleri doğrulusunda zayıflama programına katılabiliyor.
EN İYİ ELEMAN SAĞLIKLI OLAN
Şirketin 1.90 metre boyunda 58 yaşındaki patronu Wolfgang Tenbusch zayıflama programına kendisinin de katıldığını belirterek, "104 kiloydum. Program çerçevesinde bisiklet sürüp, aperatifleri kısıtlayarak şubat ayından beri 3,5 kilo verdim. Amacım 95 kiloya düşmek." dedi. Zayıflama programının sürdürülebilir bir yöntem olduğunu belirten Tenbusch, çalışanlarının sağlıklı olmasının kendileri için önemini değinerek, "Sağlıklı çalışanın çok daha iyi bir çalışan olduğunu inanıyorum." diye konuştu.
Avrupa genelinde birçok şirket, çalışanlarına fizyoterapi ve yemek kursları düzenleyerek sağlıklı yaşam için teşviklerde bulunuyor. Turizm şirketi Alltlours da 2005 yılından itibaren sigaraya bırakan çalışanlarına prim veriyor. Bir yıl boyunca sigara içmeyen şirket çalışanı 250 Euro ile ödüllendiriliyor. Alltours'un 62 yaşındaki şefi Willi Verhuven çalışanlarının sigara içip içmediklerini kontrol etmediklerini söyleyerek, "Uyguladığımız yöntemle sigaranın zararlarını dikkat çekmek istiyoruz. Alltours sigarayı bırakan çalışanları için yıl içinde toplam 60 bin Euro prim ayırdı." diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)