BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a 'sert' birliktelik cevabı----

Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a 'sert' birliktelik cevabı

Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a 'sert' birliktelik cevabı
09 Nisan 2024 - 17:39 www.finansgundem.com

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden Uğur Dündar'a açık bir mektup yayımladı. Kılıçdaroğlu mektupta, CHP'nin değişen yapısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaoğru sosyal medya hesabı X'ten 'Geçmişe ve Geleceğe Not düşelim!' notuyla bir mesaj yayımladı.

"Sayın Uğur Dündar'a açık mektubumdur..." notuyla başlayan mektupta Kılıçdaroğlu, Uğur Dündar'ın kendisiyle ilgili söylediklerine yanıt verdi.

"Adını duyunca besmele çeken muhafazakârlarımızla helalleştik"

Sputnik'in haberinde yer alan bilgilere göre, "Sağdan soldan vatan evlatlarının idamlarıyla sonuçlanan 68 kuşağı fırtınasında gemisine dalga vurmamış Uğur Dündar, 1980 darbesinin "Bizim Uğur"u, TRT Genel Müdürü…" diyerek Dündar'a seslenen Kılıçdaroğlu hakkındaki iddialara "Bu ülkede, Cumhuriyet Halk Partisi'ne bırakın oy vermeyi, adını duyunca besmele çeken muhafazakârlarımızla helalleştik" cümlesiyle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu mesajında, '1960'lardan kalma sağ sol kavgasının kötü mirasıyla yüzleştiklerini, kendilerine inançsız ve din düşmanı gözüyle bakan sağcı kardeşleriyle de helalleştiklerini; İç Anadolu ve doğusu dahil, milletvekili çıkarmayı temsilci gönrederemedikleri şehirlerle konuştuklarını, anlaştıklarını, helalleştiklarını; darbelerle, 28 Şubatlarla, faili meçhul cinayetlerle, idamlarla yüzleştiklerini' vurguladı.

"Cumhuriyet Halk Partisi artık çok değişti"

Kılıçdaroğlu açıklamasında ayrıca şu ifadeleri kaydetti:

Cumhuriyet Halk Partisi çok değişti Uğur Bey. Artık toplumun büyük bölümünü öcü gibi gördüğü bir parti değil. Bakın TV programında değerli kardeşim Cemal Enginyurt, size karşı millet ittifakını ve helalleşmemizi nasıl savunuyor, siz ise nasıl da inkar ediyorsunuz.

Siz hiç değişmemişsiniz! Hala 1970’lerde, 80’lerde, 90’larda yaptığınızı yapmaya çalışıyorsunuz. Bu sefer olmaz!

Toplumun inanç ve değerleri ile siz ve temsil ettiğiniz kimliğiniz, mıknatısın iki ayrı kutbu gibisiniz. Siz Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve toplumsal barışa yaklaştıkça seçimlerde broşürlerimizi dağıtan başörtülü kardeşlerimiz, bütün kırgınlıklarını unutan Kürt kardeşlerimiz, vatanperverlik çatısı altında bütünleştiğimiz sağcı kardeşlerimiz, kısacası bu ülkenin ötekileri bizden uzaklaşıyor. Buna müsaade edemeyiz.

Belki biraz kırıcı oldu ama kusura bakmayın Uğur Bey bunlar gerçekler. Bana, canlı yayınlarda Dış devletlerin ajanı olup olmadığımı soracak kadar dengenizi yitirdiniz, ses çıkarmadım.

"Bu birlikteliği bozdurmam!"

'Kendisine dilediğini gibi saldırabileceklerini ancak kardeşliklerini dinamitlemeye müsade etmeyeceğini' dile getirdiği mesajında Kılıçdaroğlu, "Kendi adaylığımı dayatmak için siyasi rüşvet dağıttım iddialarınıza susarım ama 6'lı masa bileşenlerine "siyasi rüşvet aldınız" imasına susmam, bu birlikteliği bozdurmam!" cümlesiyle mesajını sonlandırdı.

Özgür Özel'den 'İsrail' tepkisi

 

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Van tepkisi

 

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkez personeli ile vedalaştı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)