BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu’ndan Türkiye ile İngiltere arasındaki anlaşmaya sert tepki----

Kılıçdaroğlu’ndan Türkiye ile İngiltere arasındaki anlaşmaya sert tepki

Kılıçdaroğlu’ndan Türkiye ile İngiltere arasındaki anlaşmaya sert tepki
10 Ağustos 2023 - 19:37 www.finansgundem.com

İngiltere hükumeti "insan kaçakçılığı yapan şebekeleri engelleme ve çökertme" amacıyla Türkiye ile bir anlaşma yapıldığını açıkladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anlaşmaya sert tepki gösterdi.

Türkiye ile İngiltere arasında "insan kaçakçılığı yapan şebekeleri engelleme ve çökertme" amacıyla bir anlaşma imzalandığı açıklandı.

İngiliz haber ajansı Reuters'ın duyurduğu anlaşma kapsamındai insan kaçakçılığına karşı ortak polis operasyonları yapılacağı ve botların satışının engelleneceği ifade edildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda anlaşma için, "Ne kadar süslü laflarla paketlenirse paketlensin sonuçta bu birilerinin iç sistemimize müdahalesidir." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, anlaşmayla Türkiye'de polis teşkilatı içerisinde İngiltere’nin desteklediği "kaçak göçle mücadele hedefli" bir birim oluşturulmasına da değindi. "Mükemmeliyet merkezi" adlı birimin, İngiltere tarafından duyurulmasını "son derece vahim ve sorunlu" sözleriyle eleştirdi. Anlaşmaya ilişkin Türk makamlarından açıklama gelmemesine de dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Yapılanları yabancılardan öğreniyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye ve İngiltere’den yasadışı göçle mücadelede iş birliği