BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan göreve veda ve Özel'e tebrik mesajı----

Kılıçdaroğlu'ndan göreve veda ve Özel'e tebrik mesajı

Kılıçdaroğlu'ndan göreve veda ve Özel'e tebrik mesajı
05 Kasım 2023 - 08:36 www.finansgundem.com

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda başkanlık yarışını kaybeden Kılıçdaroğlu, "Bugün, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel'i kutluyor, başarılar diliyorum.” dedi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla, değişim tartışmaları altında Ankara'da yapıldı.

Başkanlık yarışı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı Özgür özel arasında geçti. İlk oylamada 1366 delegenin 1364'ü oy kullandı. 1346 geçerli oyun 682'sini Özgür Özel alırken, Kılıçdaroğlu 664 oyda kaldı. 18 oy da geçersiz sayıldı. Bu sonuçla her iki aday genel başkanlık için gerekli 684 yeterli oyu alamayınca seçim 2'nci tura kaldı.

Yeni başkan Özgür Özel

Gece yarısı yapılan oylamada Özgür Özel 812 oy alarak CHP'nin yeni genel başkanı seçildi. Kılıçdaroğlu ise 536 oyda kaldı.

İkinci turda oyunu kullandıktan sonra salondan ayrılan Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in CHP Kurultayı'nda Genel Başkan seçilmesinin ardından sosyal medya hesabında açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, şu mesajı verdi:

“Büyük Önderimiz Atatürk'ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel'i kutluyor, başarılar diliyorum.”

Özgür Özel seferberlik ilan etti

 

CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu

 

CHP'de başkanlık seçim sonuçları belli oldu

 

CHP 38. Olağan Kurultayı sonuç bildirgesi kabul edildi

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)