BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan FETÖ iddiasına sert yanıt----

Kılıçdaroğlu'ndan FETÖ iddiasına sert yanıt

Kılıçdaroğlu'ndan FETÖ iddiasına sert yanıt
08 Eylül 2016 - 12:19 www.finansgundem.com

Hürriyet gazetesi yazarı Murat Yetkin, Sabah gazetesinin “CHP’nin duayen isimlerinden birisi Pensilvanya'da Gülen ile görüştü” iddiasını Kılıçdaroğlu'na sordu. Kılıçdaroğlu, iddiaları yalanlarken dava açacaklarını açıkladı.

CHP lideri milletvekillerini Gülen ile görüşmeye Pennsylvania'ya gönderdiği iddiasını böyle yanıtladı
15 Temmuz kanlı darbe girişimiyle birlikte yürütülen FETÖ soruşturmasının siyasete sıçrayıp sıçramayacağı tartışılırken bu gün ortaya atılan bir iddia siyaset dünyasını karıştırdı.

Sabah gazetesinden Mahmut Övür, bir AK Parti, bir de “CHP’nin duayen isimlerinden birisi” diye tarif ettiği kaynaklarına dayanarak CHP’li vekilin Pensylvania’da Fethullah Gülen ile görüştüğünü öne sürdü.

Övür’ün yazdığı iddiaya göre Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, Umut Oran ve Sabahat Akkiraz, çiftliğindeki binanın kapısına kadar gelen Gülen tarafından yolcu ediliyordu, bunun fotoğrafları da vardı. (BU isimlerden yalnızca Gürsel Tekin 2015 seçimlerinde yeniden Meclis’e girebilmişti.)

Övür, “Bu süreç AK Parti’yi etkileyecek, ama daha az, çünkü onlar elediler. Ama CHP veya HDP için aynı şey söylenemez” dedikten sonra bu iddiayı aktarıyordu.

Sabah saatlerinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir telefon görüşmesi yaparak bu iddia konusunda ne diyeceğini sordum. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

• “İftira! Ben bu arkadaşlarımdan, ya da herhangi bir arkadaşımdan gidip böyle bir görüşme yapmasını istemiş değilim. Neden isteyeyim? Ayrıca hepsini tek tek aradım, böyle bir seyahat yok. THY üzerinden yapılacak basit bir sorgulamayla öğrenilebilirdi.

• “Şimdi arkadaşlarımız hem Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyorlar, hem de manevi tazminat davaları açıyorlar. İspat isteyeceğiz. Mesela bir ‘duayen CHP’li’ deniyor. Kimmiş acaba o kişi? Ya da fotoğraf var deniyor. Çıksın o fotoğraf. Bugün Gürsel Tekin bir basın toplantısı da yapacak bu konuda.

• “Sanırım birileri böyle yazılar yazdırarak, iftiralar atarak CHP’yi bu süreçte suçlu göstermenin alt yapısını hazırlamak istiyorlar. Dediğim gibi davalar açılacak ve bu işin peşini bırakmayacağız. Çok ayıp ve vahim bir durum.”

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna onlar saldırdı

 

Zarrab'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı davalar reddedildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)