BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a MGK çağrısı----

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a MGK çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a MGK çağrısı
30 Kasım 2013 - 13:47 www.finansgundem.com

​2004 yılındaki MGK kararlarıyla ilgili tartışmaları değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı açıklamaya yapmaya çağırdı


Amerika ziyareti öncesi basın mensuplarının karşısına çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Amerika ziyaretinde kurulacak temaslar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu  gerçekleştireceği Amerika'nın ziyaretinin amacını şu sözlerle açıkladı:
"Ziyaretin  amacı önemli bir müttefikimiz olan ABD Kongre, iş çevreleri, basın çevresi ve ilgili kuruluşlara CHP'nin hedeflerini, karşılıklı saygı husunda anlatmaktır. Biz oraya kendimizi anlatmaya gidiyoruz. Bugüne kadar gerek Avrupa'ya gerek komşu ülkelere hangi amaçla gittiysek Amerikaya'da aynı amaçla gidiyoruz. Türkiye için gidiyoruz"  dedi.
Gündeme dair soruları da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, MGK belgeleri ile ilgili olarak "Ortaya çıkan belge AKP'nin ikili oynadığını gösteren belgedir. 2004'de MGK bir karar aldı oturup oy birliği ile imzalandı. Olay kamuoyuna yansıyınca ilk tepki gösteren AKP oldu. İşin gerçeği şu, Sayın Erdoğan'ın bu konuda konuşmasını bekliyorum. O belgeye hangi gerekçeyle ,okuyarak mı okumadan mı imza attı bunu açıklamasını bekliyorum.İkinci önemli noktada şu, başbakanın bu kadar önemli konuda konuşmaması suçluluğunun kanıtıdır" dedi. Ayrıca daha önce kararların uygulanmadığının söylendiği ama bugün gazetelerde yer alan haberlere göre onun da gerçek dışı olduğunun ortaya çıktığını vurguladı.
Erdoğan'ı ihanet kültürüne sahip olmakla suçlayan Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:
Bunlar Erbakan'dan kötüymüş
"Bir başka önemli nokta Erdoğan, bugüne kadar kardeşim dediği pek çok kişiye ihanet etti. Kaddafiye ihanet etti. Esad'a ihanet etti şimdi silah gönderiyor. Erbakan'a ihanet etti. Bir baktık ki bunlar Erbakan'dan daha kötülermiş. Hiç değilse o inandığı şeyleri söylerdi. İhanet kültürüne sahip insanlar önce kardeşlerine ihanet eder. Sonra Türkiye'ye ihanet eder.
İki yüzlü bir siyasetle karşı karşıyayız. Yalancıdan başbakan olmaz derim hep. Ortaya çıkan tablo da bunu ortaya koydu.
Kılıçdaroğlu, hükümet ve cemaat arasında var olduğu iddia edilen çatışmaya ilişkin gelen bir soruya, "Hükümetle cemaat arasında bir çatışma var mı yok mu önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Edoğandan öncelikle açıklama bekliyoruz. Ama yapamıyor. Çünkü yapacağı her açıklamanın belge ile yalanlanacağını biliyor" cevabını verdi.
Dershane tartışmalarına ilişkin olarak ise "Eğitim sistemini yeniden düzenler ise dershanelere gerek kalmazsa onaylarız. O nedenle biz bu süreci tasarı gelmeden ön yargı ile değerlendirmek istemiyoruz. Tasarı gelsin belki destek veririz,belki desteklemeyiz" açıklamasında bulundu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gora30 Kasım 2013 21:05

    şimdi sen türkiyeyi amerikaya şikayet edersin sende başka bir şey beklenenemez kafanız iyi şeylere çalısmaz.