BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu, Başbakan’a yanıt verdi----

Kılıçdaroğlu, Başbakan’a yanıt verdi

Kılıçdaroğlu, Başbakan’a yanıt verdi
25 Ocak 2014 - 19:52 www.finansgundem.com

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gaziantep’te yaptığı konuşmada iktidara yüklendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisinden CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül’ün “yolsuzluk dosyası”nı açıklamasını istemesini, “Bir Başbakan şantaj yapmaz. Şantaj yapıyorsa ona 'Başbakan' denmez. Elinde yolsuzluk dosyaları var da 11 yıl niye tuttun? Demek ki ortağısın” sözleriyle değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, Gaziantep The Anatolian Hotel’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

HSYK ile ilgili Anayasa değişikliği konusunda AK Parti’nin samimi davrandığına inanmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Daha önce kendilerine söyledik. Teklifi geri çekin, HSYK ile ilgili düzenlemeleri yapalım dedik, bu teklifimize ‘hayır’ dediler. Biz de ‘muhalefet yapacağız’ dedik. Gerek komisyonda gerek Genel Kurul'da, AKP’ye mensup bazı vekillerin kaba güç kullandığını gördük. Bu kaba güce Sayın Başbakan’ın sahip çıkması başlı başına bir olay. Telaşı ve paniği anlarım. Yargıyı ele geçirmek istediğini de biliyorum, yargıyı kendi emri altına almayı, kendi arzu ettiği biçimde şekillendirme amacı olduğunu da biliyorum. Ama bunlar, muhalefet yapan vekillere kaba güç uygulanması sonucunu doğurmaz. Anayasa değişikliğinde iktidarın samimi olduğuna inanmıyoruz. ‘Biz teklif ettik, muhalefet reddetti’ gerekçesinin arkasına sığınıyor, samimi bir söylem değil, Başbakan’ın söylemi” diye konuştu.

“FEZLEKELER BİR AN ÖNCE GELMELİ”

Kılıçdaroğlu, bakanlar hakkındaki fezlekelerle ilgili bir soru üzerine de, fezlekelerin bir an önce Parlamentoya gelmesi gerektiğini belirterek, “Bakanlık fezlekelerin nesini inceleyecek, yolsuzluğun boyutunu görmek için biraz zaman harcayacaklar. Seçim sonrasına ertelemeyi düşünüyorlar. Fezlekelerin bir an önce parlamentoya gelmesi, görüşülmesi, ilgili bakanların da Yüce Divan'a gitmesi gerekiyor. Bazı bakanlar, itiraflarına yeni itiraflar ekleyebilirler. Erdoğan’ın bu işin baş sorumlusu olduğunu söyleyebilirler, Erdoğan’ın paniği de bundan kaynaklanıyor” dedi.

Başbakan’ı devleti kendi çıkarı için kullanmakla suçlayan Kılıçdaroğlu, “Havuzlu villa için valiyi feda eden bir Başbakan düşünebiliyor musunuz? Vali itiraz etti yasal görevini yaptı diye havuzlu villaya valiyi satacak. Kendi valisini satan kişiye dünyanın hiçbir yerinde başbakan denmez. Onun adı çıkarcıdır” diye konuştu.

BAŞBAKAN’A SARIGÜL YANITI

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisine “Sana Pazar gününe kadar müsaade. Eğer Pazar gününe kadar sen, İstanbul Büyükşehir adayın ile alakalı o yolsuzluk klasörünü açıklamazsan, ben CHP’nin özet raporunu kendim açıklayacağım” diye seslenmesini şu ifadelerle değerlendirdi:

“Bir Başbakan şantaj yapmaz. Şantaj yapıyorsa ona başbakan denmez. Elinde yolsuzluk dosyaları var da 11 yıl niye tuttun? Demek ki ortağısın. Sıkışınca muhbir olarak ortaya çıkıyor, muhbir başbakan portresi çıktı şimdi karşımıza. Bana süre veriyormuş, ne süresi veriyor, başbakansan çıkarsın açıklarsın. Benimle ilgili iddialarda bulundu; al dosyaları gel. Hırsızlar cesur olmaz. Yürekli olmaz. Hırsızdan adam çıkmaz. Bir ülkenin başbakanı ona hamilik yapıyorsa ona da başbakan denmez. Gönder müfettişlerini, gönder elemanlarını her şeyi ortaya koysunlar. ‘Yargıç, savcı niye bizi inceliyor’ diye özel bir suçlama yapmadık. Hesap vermeyi olağan bir görev kabul ettik. Çık televizyonun karşısına sen başbakansın. Dosyaları alırsın, televizyon kanalında teker teker koyarsın, niye cesaret edemiyor çünkü yalan söylüyor. Bir başbakana yalan söylemek yakışmaz.”

“AR DAMARI ÇATLAMIŞ İNSANLARA NE SÖYLEYEBİLİRSİNİZ?”

Kılıçdaroğlu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da doğrudan yolsuzluk olayına müdahale ettiğini savundu. Kılıçdaroğlu, “Vali ‘Ankara’dan talimat geldi’ diyor, müsteşar telefon ediyor, vali telefon ediyor, emniyet müdürü telefon ediyor, adalet bakanı telefon ediyor. ‘O dosyayı o savcıdan al, sen bak o dosyaya’ diyor. Bu doğrudan soruşturmaya müdahaledir. Sağlıklı işleyen demokraside ne o müsteşar ne o bakan koltukta kalamaz. Ar damarı çatlamış insanlara ne söyleyebilirsiniz, ahlak kavramını içselleştirmemiş birine ne söyleyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

“TÜRGEV RÜŞVETİN MERKEZİDİR”

Meşruiyeti sorgulanan bir hükümetle karşı karşı olunduğunu söyleyen CHP lideri, “Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu kapatmak isteyen bir partiyle ne yapacağız biz? Silah kaçakçılığı yapan, devletin en saygın kurumuna silah kaçakçılığı yaptırtan bir başbakana ne söylenir? Çocuklarının hesabını veremeyen, hukuk sistemini kendi çocuklarına göre oluşturmaya çalışan bir başbakana ne diyeceksiniz? Çocuğunun başında olduğu TÜRGEV rüşvetin merkezidir. TÜRGEV, bütün kayıtlarını kamuoyuna açsın, bütün kayıtlarını. Başbakan kasetlerden söz ediyor, internete girmiyor mu başbakan, dünya kadar konuşma var” diye konuştu.

“TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKINI YİYEN VATAN HAİNİDİR”

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın TÜSİAD Başkanı’yla ilgili sözlerine ilişkin ise “Bir ülkede hukuk olmazsa, o ülkeye yatırımcı gelmez’ diyen bir insanı vatan hainliği ile suçlamak amacını çok çok aşan bir cümledir. Vatanseverlik Erdoğan’ın tekelinde değildir. Vatan haini olarak suçlanacak birisi varsa tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenler vatan hainidir. Rüşvet ve yolsuzluk dosyalarını kapatanlar vatan hainidir.

CHP lideri, HSYK düzenlemesinin TBMM Genel Kurulu’ndan geçen 21 maddesini Anayasa Mahkemesi’ne götürüp götürmeyeceklerinin sorulması üzerine de, “Anayasa’ya aykırı olan her uygulamayı Anayasa Mahkemesi’ne götürürüz. Yapmazsak görevimizi yerine getirmemiş oluruz. Muhalefet olarak görevimiz hukukun üstünlüğünü sağlamak” diye konuştu.
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • secmen27 Ocak 2014 01:23

    sayın kılıçdaroğlu 40senedir size neden oy verilmediğini araştırdınızmı.

  • DEMOKRAT26 Ocak 2014 12:24

    ÜLKEYİ HÜKÜMET YÖNETİYOR MUHALEFET SUÇLANIYOR.NE YAMAN ÇELİŞKİ.

  • DEMOKRAT26 Ocak 2014 12:19

    MUHALEFET TABİ Kİ İKTİDARI ELEŞTİRECEK YANLIŞLARI SÖYLEYECEK.KAFASINI KUMA GÖMENLERE BU DA YETMİYOR HERHALDE.BU ÜLKEYE EN BÜYÜK ZARARI BECERİKSİZ HÜKÜMET VERMEKTE.

  • psikolog26 Ocak 2014 04:47

    sadece çirkeflikle çamur atmayla pozisyon geliştirmeye çalışan muhalefet iktidara gelse bu memlekete ne verebilir ki? ne kadar nitelisiz muhalfet. sadece ülkeye zarar verdiler. sadece ülkede tansiyonu yukseltiler.

  • Mahir26 Ocak 2014 04:36

    yaf bu partinin tek ideolojisi karşısındakini ötülemek çamur atmak mı? bugune kadar yapabildikleri tek muhalefet biçimi bu! böyle davranmaklamı toplumun kendilerini iktidar edeceklerini umuyorlar? ne adar zavallıca! bgune kadar hiç bir konuda çözümler unmayan yöntemler sistemler açıklayamayamamanın verdiği yaygaralarla çirkeflikle iktidara gelmeyi düşünmek ne kadar acizane! ne kadar despotça! ne kadar basitane politika!

  • gercekler tarih sayfalarında26 Ocak 2014 00:40

    10 yıl evvel hastane kapılarında çile ceken insanların... evinde sessiz sedasız gecim sıkıntısı içerisinde boguşan yaşlılarımızın yetimlerimizin BASINDA NERDE BU DEVLET diye boy boy manşetlerin atıldıgı ...iki anahtarın araba ve ev vaat edildigi günleri unutmadı... koyunlar yalanların peşinden gidenler hayal dünyasında uyuyanlar kendi dünyalarını kimseyi inandıramazlar...

  • ÇELİK26 Ocak 2014 00:19

    KILIÇTAROĞLUNUN YÖNETMEK GİBİ BİR NİYETİ YOK SADECE YÖNETİLİYOR BİRİLERİ TARAFINDAN UZAKTAN KUMANDA GÖREVİ YAPIYOR

  • mahmut25 Ocak 2014 23:50

    hırsızlık yolsuzluk = sağlam irade olmuş, sevgili yurdum da

  • mahmut25 Ocak 2014 23:49

    adamın her cümlesi doğru, ama koyunlar illa da makarna kömür diyorlar. Müslüman adam yetim hakkı yermi.

  • T.C AKIN25 Ocak 2014 22:56

    ÖZGÜRCE HIRSIZ VAR DİYE BİLİYORMUSUN GERİSİ LAF U GÜZAF ERSOYAN YALAKASI

  • özgur25 Ocak 2014 22:29

    23 nisan çocuklar başbakan ve cumhurbaşkanlığı koltuğuna otururlar ya....ben olsam başbakanın yerinde koltuğu kemal kılıçtaroğluna 3 günlüğüne veririm biraz hevesini alsın...yoksa iktidar uğruna ülkeyi ülkeyi yakacak

  • mehmet25 Ocak 2014 22:17

    kılıçtaroğlu boş boş konuşuyor.liderlik özelliği hiç yok.mustafa sarıgül yolsuzluktan partide atılmıştı.akpartiye altarnatif yok.

  • bıktık artık karından konuşmalara25 Ocak 2014 20:11

    yasa cıkartınki kim delilsiz iftira dedikodu ile konuşuyorsa yargılansın...