BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKıl payı el değiştiren iller----

Kıl payı el değiştiren iller

Kıl payı el değiştiren iller
01 Nisan 2024 - 09:14 www.finansgundem.com

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. Özellikle bazı illerde kafa kafaya giden seçim yarışı heyecanı doruğa çıkardı... İşte kıl payı denecek farkla el değiştiren o iller..


Türkiye dün 81 ilde sandık başına giderek 5 yıl boyunca yönetimde kalacak yerel yöneticilerini seçti. Seçimin kazananı büyük bir atak yapan Cumhuriyet Halk Partisi oldu.

Kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlıkları yarışında CHP, toplamda 17 milyondan fazla oy alarak yüzde 37,68’lik bir oy oranına ulaştı.

CHP 14'ü büyükşehir olmak üzere 35 il, 337 ilçe belediyesi ve 48 belde belediyesi üzere toplamda 420 belediye başkanlığı kazandı.

AKP'nin 24 ille ikinci parti olduğu seçimde DEM 10 il, MHP 8 il, YRP 2 il, İYİ Parti ve BBP 1'er il kazandı.

Birçok kentte seçim büyük farklarla noktalanırken bazı iller seçim yarışıyla adeta nefesleri kesti. Kafa kafaya süren yarış kıl payı denebilecek farklarla sona erdi.

İŞTE  KIL PAYI KAZANAN O İLLER

ARTVİN: O kentlerden bir Artvin'di CHP'nin adayı Bilgehan Erdem ile AKP'nin adayı Mehmet Kocatepe arasındaki kıyasıya yarış 274 oy farkla Erdem lehine sonuçlandı.

ARDAHAN: Nefeslerin kesildiği diğer bir ise Ardahan oldu. CHP'li Faruk Demir ile AKP'li Yunus Baydar yarıştığı kent 174 oy farkla CHP lehine el değiştirdi. ,

KIRKLARELİ: CHP'nin adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu ile MHP'nin adayı Derya Bulut'ın kıyasıya yarıştığı Kırklareli'nde de çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı. Seçim yarışında 403 oy farkla ipi göğüsleyen MHP'li Derya Bulut oldu.

BİTLİS: Güneydoğu Anadolu bölgesinde AKP'nin kazandığı iki ilden biri olan Bitlis'te de kıl payı bir fark vardı. AKP Nesrullah Tanğlay'la girdiği yarışı DEM'in adayı Mehmet Nezir Karabaş'ın 198 oy önünde tamaladı.

BAYBURT: Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP'nin adaylarının yarıştığı Bayburt'ta da yarış küçük bir farkla sona erdi. Geçmişte AKP'nin en yüksek oy oranlarına ulaştığı Bayburt'u AKP'nin adayı Mete Memiş MHP'nin adayı Hükmü Pekmezci'ye karşı 226 oy farkla kazandı.

KÜTAHYA: Kıyasıya yarışın yaşandığı kentlerden biri de Kütahya idi. CHP'nin adayı Eyüp Kahveci ile MHP'nin adayı Alim Işık arasındaki yarışı 726 oyla Kahveci önde bitirdi.

Zeydan Karalar Adana'nın başkanı oldu: 10 puanla kazanmak çok kıymetli

 

Ekrem İmamoğlu'ndan zafer konuşması: 16 milyon kazandı

 

Hamza Dağ: Hemşehrimizin takdirini kazandık

 

Denizli'de CHP binasında balkon çöktü: 18 yaralı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)