BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKıbrıs'taki doğalgazın kalitesi iyi----

Kıbrıs'taki doğalgazın kalitesi iyi

Kıbrıs'taki doğalgazın kalitesi iyi
02 Ekim 2013 - 08:02 www.finansgundem.com

İsrailli Delek şirketinin, Kıbrıs açıklarındaki deneme üretiminin resmi sonuçlarını dün Tel Aviv borsasına bildirdiği haber verildi

Rum Fileleftheros gazetesi, 12’inci parseldeki deneme üretiminin, bir diğer adıyla deneme ateşi yakılmasının, toplam 120 saat sürdüğünü kaydetti.
Haberinde, petrol endüstrisinde kullanılmakta olan teknik bilgilere geniş yer ayıran gazete, şirket tarafından yapılan açıklamada, doğalgazın başlangıçtaki basıncıyla ilgili önemli bir rakama da değinildiğini; basıncın "8.961 psi" olduğunu ve denemeler süresince, basınçta önemli farklılıklar gözlemlenmediğini ifade etti.
Bu sonuçları, başka parsellerle ilgili olarak yayımlanan benzer sonuçlarla karşılaştırmaya çalıştığını anlatan gazete, deneme üretiminin, doğalgaz yatağının büyüklüğüyle alakalı değil, yataktaki doğalgazın kalitesi, özellikle de bunun ne derece işletilebilir olduğuna dair olanaklarla ilgili olduğunu hatırlattı.
Doğalgaz yatağındaki basıncın yüksel olmasının olumlu görüdlüğünü yazan gazete doğalgazın ortalama akışının Amerika, Kuzey Denizi ve Ortadoğu’da işletilmekte olan birçok doğal gaz yatağının seviyesinde olduğuna dikkat çekti. Gazete, Afrodit olarak adlandırılan parselin 'birinci sınıf bir doğal gaz yatağı olduğuna' dair uzman görüşlerine de yer verdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)