BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKıbrıs'ta sular durulmuyor: Erken seçim olabilir----

Kıbrıs'ta sular durulmuyor: Erken seçim olabilir

Kıbrıs'ta sular durulmuyor: Erken seçim olabilir
30 Nisan 2022 - 12:41 www.finansgundem.com

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde siyasi belirsizlik ve çalkantı dinmek bilmiyor. Güven oylaması öncesinde arka arkaya toplantılar.

KKTC’de geçen hafta dağılan ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından parlamentodaki en kalabalık parti olduğu gerekçesiyle yeniden hükümet kurma görevini alan Ulusal Birlik Partisi lideri ve Başbakan Faiz Sucuoğlu’nun 3 partili koalisyonu güvenoyu öncesinde dağıldı.

Bugün gerçekleştirilmesi planlanan oylamada dün gece Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi’nin hükümetten çekildiğini açıklaması KKTC’de gerilimi yükseltti. Bugün sabahın erken saatlerinden itibaren siyasi partiler toplantı gerçekleştirirken KKTC medyası, erken seçim yapılabileceğinin sinyalini verdi.

“ERKEN SEÇİM GÖRÜNTÜSÜ VAR”

Başbakan Sucuoğlu yaşananlarla ilgili olarak, Cuma günü sabah saatlerinde yaptıkları temaslarda bir sıkıntı görünmediğini belirterek, “ne olduysa öğleden sonra oldu ve kararlarını değiştirdiler” dedi.

Sucuoğlu, “Burada artık bir erken seçim görüntüsü var. Benim gördüğüm ülkeyi burada bir erken genel seçim bekliyor. Başka olasılıklar da olur mu bilemiyorum ama bu kadar denemeden sonra bir şey olmuyorsa da demokrasi gereği bir erken seçim olmasının tartışılması gereken bir sürece gireceğiz” ifadesini kullandı.

KKTC'de yeni hükümet kuruldu

 

KKTC'de hükümeti kurma görevi Sucuoğlu'na verildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)