BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Kıbrıs' sonrası petrol yükseldi----

'Kıbrıs' sonrası petrol yükseldi

'Kıbrıs' sonrası petrol yükseldi
20 Mart 2013 - 16:20 www.finansgundem.com

Petrol, politika yapıcıların Güney Kıbrıs'ı kurtarma seçeneklerine ağırlık vermesi ile birlikte yükseldi

Batı Teksas petrolü, politika yapıcıların Güney Kıbrıs'ı kurtarma seçeneklerine ağırlık vermesi ile birlikte, son bir ayın en hızlı düşüşünün ardından yükselirken, Brent petrolü Aralık ayından bu yana gördüğü en düşük seviyeden sıçradı.
Batı Teksas petrolü, Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden'ın, dün petrol fiyatlarında hızlı düşüşe yol açan banka vergisinin reddedilmesinin ardından, Euro Bölgesi maliye bakanlarına, Güney Kıbrıs için yeni bir kurtarma paketinin oluşturulması için en kısa zamanda toplanmaya çağırması sonrası yüzde 1.1 kadar yükseldi. Petrol, euronun dolar karşısında üç günde ilk kez değer kazanması ile birlikte yükseldi. Amerikan Petrol Enstitüsü'nün (API) dün açıkladığı verilere göre, ABD'de petrol stokları geçen hafta 413,000 düştü. ABD'de Enerji Bakanlığı bugün petrol stok verilerini açıklayacak.
Chicago'da Price Futures Group kıdemli piyasa analisti Phil Flynn, "Piyasa Avrupa'nın bazı çözümlerle geleceği konusunda iyimser," dedi ve "Avrupa zaman kazanıyor. Petrol Kıbrıs durumuna bağlı olarak aşağı-yukarı hareket edecek" değerlendirmesinde bulundu.
Bugün vadesi dolacak olan Nisan vadeli Batı Teksas petrol kontratları, Nymex piyasasında, 91 sent ya da yüzde 1 yükselerek, New York saati ile 09:41'de varil başına 93.07 dolara geldi. Daha aktif kontrat olan Mayıs vadeli petrol 84 sent yükselerek varil başına 93.36 dolara ulaştı. Tüm kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg verilerine göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 19 altındaydı. En yakın vadeli kontrat dün yüzde 1.7 ile 21 Şubat'tan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.
Mayıs vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 83 sent ya da yüzde 0.8 artarak varil başına 108.28 dolara çıktı. Kontrat dün 107.45 dolar ile 10 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesinden kapattı. İşlem hacmi son 100 günün orttalamasının yüzde 31 altındaydı. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas petrolü arasındaki fiyat farkı, dünkü seviyesiolan 14.93 dolara göre fazla değişmeyerek 14.92 dolara geldi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)