BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKıbrıs Rum Kesimi’ni sarsan skandal----

Kıbrıs Rum Kesimi’ni sarsan skandal

Kıbrıs Rum Kesimi’ni sarsan skandal
25 Ocak 2014 - 17:37 www.finansgundem.com

Kıbrıs Rum Kesimi’nin Larnaka kentinde açlıktan ölen kadın, Rum işadamının sevgilisi çıktı

Kıbrıs Rum Kesimi’nin Larnaka kentinde sosyal yardım maaşı kesildikten sonra beş yaşındaki oğlu ile iki ay boyunca çöplerden topladığı yiyeceklerle hayatta kalan ve üç gün önce açlıktan ölen İldiko Gergely Tunde adlı Rumen kadının, bir Rum işadamıyla yasak aşk yaşadığı ortaya çıktı. Polise ifade veren Rum işadamı, gözleri önünde annesi ölen küçük çocuğun da babası. 

Kıbrıs Rum toplumunu sarsan insanlık dramı, 40 yaşındaki Ildiko Gergely Tunde’nin kaldığı apartman dairesinde çöpler içinde açlıktan ölmesi ve küçük çocuğunun da annesine yardım aramak için yarı çıplak sokağa çıkmasıyla ortaya çıktı.

KOMŞULAR ÖLÜMÜNÜ SEYRETTİ
Rum medyasının, sosyal yardım maaşının kesilmesi ve komşuların da kadının açlıkla mücadele ettiğini bilmesine rağmen uzaktan seyretmesi nedeniyle ‘Bravo bize’ başlığıyla duyurduğu dram, soruşturma ilerledikçe çok farklı gerçekleri ortaya koydu.
Talihsiz kadının ilk evliliğinden 22 yaşındaki oğlu, hırsızlık suçundan cezaevinde bulunuyor. Büyük oğlu ile komşuların verdiği bilgilere göre, Rumen kadın, altı yıl önce Larnaka kentinin McKenzy bölgesinde işletmesi bulunan Rum işadamının yanında çalışmaya başladı.

HAMİLE KALINCA KOVDU
Genç kadın, bir süre sonra ilişkiye girdiği patronundan hamile kaldı. Ancak Rum patron, evli olması ve tanınmış bir ailesi bulunduğu gerekçesiyle Rumen kadını işten kovdu ve talihsiz kadın, çocuğunu tek başına dünyaya getirdi.
Yaşadığı yasak aşkı ailesinden saklayan Rum baba, sevgilisine sosyal yardım aylığı bağlattı ve kaldığı apartmanın da kirasını ödemeye başladı. Ancak sosyal yardım kesilince Rumen kadın ve beş yaşına gelen oğlunu terk etti.
Skandal, küçük çocuğun annesine yardım bulmak için kaldığı daireden çıplak bir vaziyette sokağa fırlaması sonucu ortaya çıktı.

RUM BASININDA BÜYÜK TEPKİ
Rum Politis gazetesi; beş yaşındaki çocuğun altında bez, çıplak bir halde yardım aradığını ve kapanan ev kapısının itfaiye yardımıyla açıldığını yazdı.
Habere göre, talihsiz kadının cesedi, çöp torbalarının üzerinde bulundu. Komşuları, uzun yıllardır Güney Kıbrıs’ta yaşayan Rumen kadının, son dönemde karın ağrısından şikâyet ettiğini ancak parasızlıktan doktora gidemediğini söyledi.

Trajedi, Rum medyasında gündemin birinci sırasına oturdu. Radyo ve televizyonlar, komşular ve görenlerin duyarsız kalmasını ve sosyal yardım ödeneğinin kesilmesini sert ifadelerle eleştirdi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet25 Ocak 2014 22:38

    rumlar acından ölüyor,bizim muhalefet de,sahilde kafayı çekip,hükümeti yıkma planı yapıyor.işniz zor valla.

  • Borsacı25 Ocak 2014 19:56

    İnsanlık malesef taban yapmış durumda. Buralarda bir yerden destek bulamadığı takdirde dünyanın sonu yakındır. Herşey olmuş para. Bir de üzerine "we trust in god" yazıyorlar.

  • hakkı25 Ocak 2014 19:23

    elin rumu bile dramlarla çalkalanırken bizim ülkedeki yolsuzluklar örtbas ediliyor