BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKGF geçici değil----

KGF geçici değil

KGF geçici değil
01 Ağustos 2017 - 09:57 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, Türkiye Kredi Garanti Fonu'nun geçici bir araç olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Milliyet'te yazdığı yazıda, Türkiye Kredi Garanti Fonu'nun, geçici bir araç olmadığını, ekonomiyi finanse etmek için yeni bir yol olduğunu ve bu yolun derinleşerek devam edeceğini belirtti.

Türkiye'nin kemer sıkmayacağını ve büyüyeceğini kaydeden Ertem, Türkiye Varlık Fonu'nun yakın zamanda önemli bir aktör olarak kendini göstereceğini belirtti.

İşte Ertem'in köşe yazısından KGF ile ilgili olan bölüm:

"KGF kalıcı...

Öte yandan, Kredi Garanti Fonu, (KGF) ikinci ve üçüncü çeyrekte sanayi ve ihracatı destekleyen önemli bir faktör olarak devreye girecek. Yeri gelmişken hemen belirtmek isterim ki KGF, Türkiye ekonomisi için bir “dönem” pansumanı olarak devreye sokulmuş bir yapı değildir. KGF, ekonominin finansmanı için yeni bir yoldur ve bu yol derinleştirilerek devam edecektir.

Türkiye’deki banka sistemi bu hususu çok iyi hesap etsin. KGF ile ipoteğe dayalı çağ dışı teminatlandırma sisteminden proje risklerini kredi riskine dönüştüren, banka sisteminin alacak yapısını -dolayısıyla aktif tarafını- kuvvetlendiren yeni bir bankacılık anlayışına adım attık. Şimdi bu yeni adımı, çıkarları öyle diye, anlamak istemeyenler, eski komisyon-faiz soygununu sürdürmek isteyenler karalamaya çalışabilir, özünden saptırarak anlatmaya çalışabilir. Bunların hiç öneminin olmadığını göreceğiz..."

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)