BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKeqiang: Dünya Bankası ile işbirliğini güçlendireceğiz----

Keqiang: Dünya Bankası ile işbirliğini güçlendireceğiz

Keqiang: Dünya Bankası ile işbirliğini güçlendireceğiz
21 Kasım 2019 - 11:23 www.finansgundem.com

Çin Başbakanı Li Keqiang, Dünya Bankası ile işbirliğini  güçlendirmeyi istediklerini söyledi.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Li Keqiang, bugün  başkent Beijing'de Dünya Bankası Başkanı David Malpass ile bir araya  geldi.

Dünya Bankası'nın başlıca küresel çok taraflı kalkınma  kuruluşlarından olduğuna dikkat çeken Li, Çin'in Dünya Bankası ile  ilişkilerine büyük önem verdiğini kaydetti.

Başbakan Li, Dünya Bankası ile sermaye ve bilgi alanlarındaki  işbirliğine güç katmayı, çevre koruma, biyoçeşitlilik ve yoksullukla  mücadele gibi konulardaki temasları pekiştirmeyi arzuladıklarını  belirtti. Li, gelişmekte olan büyük bir ülke konumundaki Çin'in küresel  sorumluluklarını yerine getirmeyi ve böylece küresel kalkınmayı diğer  ülkelerle birlikte hızlandırmayı istediğini ifade etti.

Li Keqiang, ayrıca kurallara dayalı serbest ticaret sistemini  korumaya ve küresel ekonomik büyümeye dinamizm katmaya da hazır  olduklarını söyledi. David Malpass, görüşmede Çin ekonomisinin dev bir potansiyele  sahip olduğunun altını çizdi.

Çin'in dışa açılmada çarpıcı başarılar kaydettiğine dikkat çeken Malpass, Dünya Bankası'nın Çin ile ekonomik büyüme, nüfusun yaşlanması  sorunuyla mücadele, teknolojik inovasyon ve çevre koruma alanlarındaki  işbirliğini yoğunlaştıracağını dile getirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)