BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKennedy'nin katili Rus elçiliğine gitmiş----

Kennedy'nin katili Rus elçiliğine gitmiş

Kennedy'nin katili Rus elçiliğine gitmiş
31 Ekim 2017 - 07:49 www.finansgundem.com

Akşam yazarı Deniz Gökçe, ABD'de Başkan Trump'ın emriyle halka açılan Kennedy arşivlerinden ilk çıkan bilgileri köşesine taşıdı. İşte Gökçe'nin o yazısı:

Amerikan Başkanı John F.Kennedy 1963 yılında Kasım ayında Lee Harwey Oswald adlı “siyasi kaçık” tarafından öldürülmüştü. Ben o yıllarda yeni üniversite öğrencisi olmuştum. Ankara’da Siyasal Bilgiler Fakültesinde o günlerde global siyaset çok konuşulurdu. Başkan Kennedy’nin ailesi de medyada yer alırdı ve hemen her ülkede tanınırdı. Doğal olarak da Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinin yurdunda kalan “tıfıl” bizler de, Batı siyasetini yakından izlemeye çalışırdık.

Gene de çok iyi hatırlıyorum ki, Kennedy’nin öldürüldüğü günün gecesi Türkiye’de Kennedy cinayeti radyodan verildiğinde, tüm üniversite yurdundaki öğrenciler uyanmış ve günlerce Kennedy cinayeti tartışılmıştı. Ama cinayetle ilgili birçok gerçek de, ABD’de bile kamuoyuna anlatılmamıştı.

Şimdi biliyoruz ki, 3000 kadar önemli sayılabilecek doküman 1963 cinayeti sonrasında kamuoyuna açıklanmadan arşive kaldırılmıştı. Böylece Kennedy cinayetinin tüm detaylarını tam öğrenmek mümkün olmamıştı.

Şimdi Trump, bu hafta, yasaklı 3000 kadar delilden 2800 kadar delili kamuoyuna açıklıyor, delillerin geri kalan 200 kadarı ise siyasi önemleri nedeni ile açıklanmıyordu. Ancak açıklananlarda da çok önemli şeyler ortaya çıkmıştı.

ABD Parlamentosu 1992’de delillerin 25 yıl gizli kalmasını emretmişti. Bu yıl 26 Ekim 2017 tarihinde delilerin saklanması gereken 25 yıllık süre dolmuş oldu.

Şimdi ABD medyasında ortaya çıktı ki, delilerden birine göre katil Oswald, Mexico City’deki Sovyet Elçiliğini, cinayetten kısa bir süre önce ziyaret etmiş ve bir üst düzey Diplomat ile de konuşmuştu. 1963 yılında 1 Ekim tarihinde, yani cinayetten hemen önce, Osvald Küba elçiliğine bir de telefon açmıştı ve de Washington’daki Rus elçiliğine gönderilen telsiz ile ilgili bir cevap gelip gelmediğini sormuş ve hiçbir ilgili doküman gelmediğini, gönderilen cevaptan öğrenmişti.

Şimdi ele geçen son delillerden biliniyor ki katil Osvald aslında Küba’ya göç etmek üzere vize peşine düşmüştü. Osvald aslında 1959 yılında da Sovyetler Birliğine göç etmişti, ama pek mutlu olamayınca da, 1962 yılında ABD’ye geri göç etmişti.

Şimdi Nisan ayına kadar Trump’ın emri ile eldeki son önemli dökümanlar yakından incelenecek ve de kamuoyuna açıklanmaması gerekenlerin sayısı minimuma indirilecek. Diğer hepsi de Devlet Arşivine kaldırılarak kamuoyuna tamamen açıklanacak.

Trump böyle emrediyor!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)