BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis“KDV’nin Babası” Mehmet Maç vefat etti----

“KDV’nin Babası” Mehmet Maç vefat etti

“KDV’nin Babası” Mehmet Maç vefat etti
19 Aralık 2022 - 15:04 www.finansgundem.com

Vergi dünyasının duayenlerinden, vergi camiasında “KDV’nin Babası” olarak tanınan Mehmet Maç hayatını kaybetti. Maç bugün toprağa veriliyor.

Vergi dünyasının duayen isimlerinden Mehmet Maç 67 yaşında hayatını kaybetti.

Maç, bugün ikindi vakti Zincirlikuyu Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Uskumruköy Kilyos Mezarlığı'na defnedilecek.

Maç’ın vefatı üzerine BDO Türkiye’den yapılan paylaşımda, "Camiada “KDV’nin Babası” olarak tanınması boşuna değildir. Vergi hukuku ve uygulamalarının ötesinde, özellikle KDV konusunda yapılan tüm organizasyonlara, görüş ve önerileri ile gönülden destek vermiş, bilgisini açık kaynaklara aktararak meslek mensuplarının yararlanımına açmış, rasyonel tutumuyla, adil vergi düzenlemelerinin gerçekleşmesine büyük katkı sunarken, dostça yaklaşımı ve iletişimi ile masanın iki tarafında da itibar görmüştür" denildi.

Paylaşım şöyle:

"18 Aralık 2022 günü, vergi dünyasının yaşayan en büyük üstadlarından birisini kaybettik.

Mehmet Maç, vergi alanında kariyer yapmayı düşünen üniversite öğrencilerinden, duayenlere kadar herkesin sevip saydığı, bilgisinden yararlandığı, gerektiğinde çekinmeden, rahatça iletişim kurabildiği eşsiz bir insandı.

40 yıllık meslek hayatına, üç kitap, binlerce makale, görüş ve öneri sağdırmış, Türkiye’de bir ekol olan BDO Denet çatısı altında yüzlerce başarılı meslek mensubu yetiştirmiştir.

Camiada “KDV’nin Babası” olarak tanınması boşuna değildir. Vergi hukuku ve uygulamalarının ötesinde, özellikle KDV konusunda tapılan tüm organizasyonlara, görüş ve önerileri ile gönülden destek vermiş, bilgisini açık kaynaklara aktararak meslek mensuplarının yararlanımına açmış, rasyonel tutumuyla, adil vergi düzenlemelerinin gerçekleşmesine büyük katkı sunarken, dostça yaklaşımı ve iletişimi ile masanın iki tarafında da itibar görmüştür.

Şüphesiz ki dünden sonra, artık tüm vergi camiası; “Mehmet Maç’ın görüşünü soralım” diyemeyecek olmanın, her zaman , herkesi sıcak gülümsemesiyle karşılayan üstadla sohbet edemeyecek olmanın üzüntüsünü derinden yaşıyor.

Tüm vergi camiasının üstadına rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm vergi camiasına sabır dileriz."

MEHMET MAÇ HAKKINDA

1955 yılında Konya Ereğli'de doğdu. 1971'de Konya Ereğli Lisesi'ni ve 1976'da İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni bitirdi.

Aynı yıl içinde açılan giriş sınavını kazanarak Hesap Uzman Muavinliği'ne ve yeterlik sınavında da başarı göstererek 28.4.1980'de Hesap Uzmanlığı'na atandı.

31.12.1982'de memuriyetten ayrılan Maç, Denet YMM A.Ş'de yeminli mali müşavirlik yaptı.

1986'da katıldığı BDO Türkiye ekibinde ortak ve yönetici olarak görev yaptı.

Yaklaşık 40 yıl vergi alanında çalışmalar yürüterek, birçok proje ve esere imza attı.



Uzmanlaştığı konuların başında, kurumsal birleşme, bölünme, satın alma, vergisel incelemeler (due diligence) ve uygulamaları gelmekte olup, yerli ve yabancı birçok şirket ve kuruma vergi hukuku ve vergi planlaması alanlarında danışmanlık sağladı. 

İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), TÜSİAD Vergi Çalışma Grubu, İstanbul YMM Odası Vergi Çalışma Grubu, Hesap Uzmanları Derneği ve Hesap Uzmanları Vakfı üyesi olan Maç, "Veraset Hibe ve Ölüm, 1999", "Kurumlar Vergisi, 1995" ve "Katma Değer Vergisi, 1991" adlı kitapları yazdı.

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet bingöl19 Aralık 2022 17:01

    Üstadı her zaman saygıyla ve tatlı gülüşüyle hatırlayacağız.Maliye Hesap Uzmanları camiasına baş sağlığı dilerim.