BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKazakistan, en büyük bayrağını göndere çekti----

Kazakistan, en büyük bayrağını göndere çekti

Kazakistan, en büyük bayrağını göndere çekti
05 Haziran 2023 - 13:46 www.finansgundem.com

Kazakistan'da 4 Haziran Devlet Sembolleri Günü dolayısıyla, ülkenin en büyük bayrağı göndere çekildi. Cumhurbaşkanı Tokayev konuşmasında, ''Bayrağımızı ebedi dalgalandırmak için çok çalışmalı ve birliğimizi korumalıyız.” dedi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, "4 Haziran Devlet Sembolleri Günü" dolayısıyla yapılan etkinlikler kapsamında başkent Astana’da ülkenin en büyük bayrağını göndere çekme ve harp okullarından başarıyla mezun olan askerlere subay rütbelerini takdim etme törenine katıldı.

Tokayev, burada yaptığı konuşmada, devletin gök mavisi bayrağı, arması ve milli marşının ülke egemenliğinin başlıca nişanları olduğunu vurguladı.

Zor zamanlarda bir bayrağın altında toplanabilen millet olduklarına dikkati çeken Tokayev, “Halkımız, egemenliğine kahramanlığı ve büyük emeği sayesinde ulaştı. Bayrağımızı ebedi dalgalandırmak için çok çalışmalı ve birliğimizi korumalıyız.” dedi.

Tokayev, devletin ana sembollerini hedef alan herhangi bir saygısızlığa izin vermeyeceklerini ve dolayısıyla bu sene itibarıyla cezasını ağırlaştırdıklarını belirterek, “Her yıl ülkemizin en büyük bayrağı altında genç subaylarımıza askeri rütbelerini takdim ediyoruz. Bayrağımızı gözümüz gibi korumak ortak emanetimiz. Sizlerin halkımıza gönülden hizmet edeceğinizden eminim.” ifadelerini kullandı.

Kazakistan’ın en büyük bayrağı, 2009’da Astana’daki “Atameken” etno-anıt kompleksinin önünde göndere çekilmişti. Bayrak, söz konusu tarihten itibaren "4 Haziran Devlet Sembolleri Günü" kutlama etkinlikleri kapsamında her yıl yenilenerek, bizzat Cumhurbaşkanının katılımıyla törenle göndere çekiliyor.

Petrol devlerinin Kazakistan'da başı belada

 

Kazakistan'dan kayıt dışı ihracatı önleme hamlesi

 

Kazakistan'dan Almanya’ya 100 bin ton petrol gönderme planı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)