BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKazakistan başkanlıktan geri dönüyor----

Kazakistan başkanlıktan geri dönüyor

Kazakistan başkanlıktan geri dönüyor
26 Ocak 2017 - 08:33 www.finansgundem.com

1989 yılından bu yana Kazakistan'ı yöneten Nazarbayev, başkanlık sisteminin reforme edilmesi gerektiğini söyledi

Kazakistan’da tüm yönetimi elinde bulunduran, ülkeyi 1989 yılından günümüze aralıksız mutlak lider olarak yöneten Nursultan Nazarbayev, parlamenter sisteme daha yakın bir yapıya geçiş zamanı geldiğini söyledi.

Kazakistan devlet televizyonda canlı yayınlanan konuşmasında Nazarbayev şunları söyledi:

“Ülkemizde Cumhurbaşkanı yetkilerinin bir bölümü parlamento ve hükümete devredilmesi gerektiğini ve bunu yapmanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Hazırlanan anayasa değişikliği ile daha demokratik bir idari yapıya doğru ilerlememiz lazım. Yeni anayasa metni yayınlanarak halkın görüşüne sunulup kabul edilecek. Kazakistan’ı uzun yıllar yöneten biri olarak ülkemizde yetki dağlımı yapılmasının zamanı geldiğini söylemek istiyorum. Cumhurbaşkanı elbette işsiz kalmayacak. Yapılacak anayasa değişikliği başkanlık modelinden tamamen vazgeçilmesi anlamına gelmiyor. Cumhurbaşkanı parlamento ile hükümet arasında üst hakem kalacak. Kazakistan’ın güvenliği, savunması, dış politikası ve yargı sistemi Cumhurbaşkanı kontrolü ve denetiminde kalacak.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)