BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKayseri'de patlama!----

Kayseri'de patlama!

Kayseri'de patlama!
17 Aralık 2016 - 09:26 www.finansgundem.com

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi.

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında 08.45'te bomba yüklü bir araçla, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu özel halk otobüsünün yakınında saldırı gerçekleştirildi.

Aktarılan bilgilere göre Erciyes Üniversitesi kampusunun Talas istikametindeki giriş kapısı yakınlarında 71 plakalı (Kırıkkale) bomba yüklü bir araç, çarşı iznine çıkan askerlerin de içinde bulunduğu halk otobüsünün yanında infilak etti. 

Ölü ve yaralıların olduğu patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanelere sevk edilen yaralılar için kan anonsu yapıldığı bildirildi.

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI: 13 ŞEHİT, 48 YARALI

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle: "17 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 08:45 sularında Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan bombalı araç saldırısında, 13 kahraman personelimiz şehit olmuş, 48 kahraman personelimiz yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastanelere sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Ayrıca menfur saldırıda sivil vatandaşlarımızın da yaralanmış olabileceği değerlendirilmektedir."

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN BİLGİ ALDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'dan bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım da saldırıya ilişkin ilgili bakanlarla görüştü.

BAKAN SOYLU KAYSERİ'YE GİTTİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırının olduğu noktada bizzat incelemelerde bulunmak üzere Kayseri'ye gitti. Polis, patlama sonrası olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ile Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, olay yerinde inceleme yaptı.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU KAYSERİ VALİSİ'Nİ ARADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı telefonla arayarak Kayseri'de gerçekleşen terör saldırısı ile ilgili bilgi aldı.Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'ya meydana gelen hain terör saldırısı nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

KRİTİK TUGAYIN ASKERLERİ OTOBÜSTE
Otobüste bulunan ve çarşı iznine çıkan askerlerin silah altında olduğu 1. Komando Tugayı, Hakkari ve Şırnak başta olmak üzere terörle mücadele bölgelerine gönderilmek üzere yetiştirilen askerlerin bulunduğu bir kışla olarak biliniyor. 

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Trabzonlu17 Aralık 2016 15:05

    Kaç yıldır her hafta patlama oluyor buna ciğer yürek dayanmaz birilerin iskembeden yaptığı siyasette hayır demeli vatandaş

  • ALPTUĞ17 Aralık 2016 12:14

    İçerde dışarda bu şerefsizleri temizlemeden bu işin sonu gelmez,çiğerim yanıyor aslanlarım kahbe oyuna kurban gittiler yaralılara şifa,şehitlerimize ALLAH dan rahmet diliyorum MİLLETİMİZİN başı sağolsun.

  • kadir ekici17 Aralık 2016 11:24

    saray saray saray başkanlık başkanlık başkanlık .sarayınızda başkanlığınzda batsın. hertürlü yetkiniz var .ama yönetim beceriniz yok. istifa edin.yetti artık .ortadoğundan çekilin. iç güvenliğimize yönelin. bu son bomba ve son şehidimiz olsun

  • ...:((17 Aralık 2016 10:16

    türk, kürt, yerli,yabancı... nasıl bir beladırki, ne mantıkdırki, çoluk-cocuk, ırk-cinsiyet ,bebek ayırt etmeden bir bomba patlatıyor.. TEk derdi Türkiye ye zarar vermek... bu nasıl bir terör belasıdır. neyi savunur teröritler de bu bombayı patladır =? Belanızı bulacaksınız bölücüler...

  • Terore lanet olsun17 Aralık 2016 10:03

    Allah bu teröristlerın belasını versin.TRT Kayseri deki terör saldırısını görmüyor.Acaba ne zaman haber yapacak.