BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKatliam ekonomiyi sarsacak----

Katliam ekonomiyi sarsacak

Katliam ekonomiyi sarsacak
16 Ağustos 2013 - 15:00 www.finansgundem.com

Devletin göstericilere sert müdahalesinin Mısır ekonomisine yıkıcı etkileri olması bekleniyor.

Mısır ekonomisi, devletin göstericilere 500'den fazla kişinin ölümüne neden olan sert müdahalesinin hemen öncesinde büyüme gösteriyordu. Olayların ardından ülke ekonomisi çatlak vermeye başladı.
Ülke bankaları ve borsaları bugün kapalı, devlet tahvillerinin faizleri ise çok yükseldi. Bloomberg Buisnesweek'de yer alan habere göre, yatırımcılar ülke piyasalarını bir an önce terk etmek istemelerine karşın, Mısır kurunun dolara çabuk bir şekilde dönüştürülebilir olmayışı nedeniyle çıkış sağlayamıyorlar.
Konu hakkında konuşan Londra merkezli ETX Capital piyasa stratejisti Ishaq Siddiqi ''Daha önce yüzde 1,2 olan büyüme tahmini serbest düşüşe geçti. İşsizliğin ise şu anda yüzde 13 olan seviyesinin yılsonuna gelindiğinde yüzde 15 olarak gerçekleşmesini bekliyorum'' dedi.
Habere göre, Mısır şu anda yaşam çizgisinde bulunuyor. Suudi Arabistan ve diğer Basra Körfezi ülkeleri Mısıra 12 trilyon dolar tutarında yardım göndereceğine söz verdi. Bu kanlı sürecin devam edeceğini gösteriyor. Öte yandan, IMF ve Avrupa birliğinin içinde bulunduğu diğer yabancı potansiyel yardımcılar ise geri çekildi. Amerika ise 1,5 trilyon dolarlık  askeri ve ekonomik yardımına devam edip etmeme konusunda kararsız olduğunu belirtti.
Londra Merkezli Noah Capital Markets stratejisti Emad Mostaque 12 trilyon dolar tutarındaki desteğin Mısıra bir yıl için yeterli olacağını ifade etti.
Dış yardımın Mısır ekonomisinin iyileşmesi için önemli olduğunu belirten Mostaque ''Ülke ekonomisinin yeni iş yaratma imkanı olmayacak, dış borç çok hızlı bir şekilde yüksek seviyelere ulaşacak'' dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)