BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKarantinaya alınanlar hastaneden kaçıyor----

Karantinaya alınanlar hastaneden kaçıyor

Karantinaya alınanlar hastaneden kaçıyor
13 Şubat 2020 - 10:38 www.finansgundem.com

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaştığından şüphelenilerek karantinaya alınan kişilerden kaçanların olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medya platformu Instagram'dan paylaşımda bulunan bir kadın karantinaya alındığı hastanenin duvarını tırmanarak kaçtığını yazdı. İki çocuk annesi bu kişi alıkonulmasının sadece bürokratik bir hata olduğunu ileri sürerken hastanedeki sağlıksız koşulları ve hijyen yetersizliğinden dolayı kaçtığını ileri sürdü.

Korona virüs salgınında dünya şokta! 500 bin kişiye bulaşmış olabilir

Çin'de koronavirüs nedeniyle ölü sayısı bin 400'e yaklaşırken Dünya Sağlık Örgütü küresel anlamda salgının bittiğini söylemek için henüz "çok erken" olduğunu açıkladı.

Bu sebeple birçok ülke Çin'den gelen vatandaşlarını karantinaya alıyor. Hatta bazı durumlarda hastalığın hiçbir belirtisine rastlanmayan kişiler de tedbir amaçlı izole edilebiliyor.

Rusya'da şu ana kadar resmi olarak sadece iki kişinin koronavirüse yakalandığı açıklandı. Bununla birlikte yetkililer, tedbir amaçlı Çin'den gelen yüzlerce Rus vatandaşını hastanelerde karantinaya aldı.

Zhong: Korona salgınında zirve çok yakında yaşanabilir

İki kadın daha hastaneden kaçtı

Çin'in Hainan adası'ndaki yaz tatillerinin ardından Rusya'ya dönen iki kadın da bu adanın Vuhan'a bin 500 kilometre mesafede olmasına rağmen karantinaya alındıklarını, ardından kaçtıklarını açıkladı.

Doktorların ilgisizliğinden, kötü hastane şartlarından yakınan bu kişiler hastalığa yakalanmaktan korktukları için hastaneyi terk ettiklerini ileri sürdü. Rus yetkililer bu iddialara henüz yanıt vermedi.

Bu kadınlardan Guzel Neder takma adını kullanan Instagram kullanıcısı, aldığı tepkiler üzerine hesabından uzun bir paylaşımda bulundu. Açıklamasında, Çin tatilinden dört gün sonra oğlunun öksürüp ateşlenmesi üzerine ilk yardım ekiplerini aradığını belirten kadın, oğluna viral solunum yolu enfeksiyonu teşhisinin konmasının ardından koronavirüs testi yaptırmak için birlikte hastaneye gittiğini yazdı.

Sonuçların ilk önce 3 günde çıkacağını belirten hastanenin bu süreyi 5 güne çıkardığını, oğlunun iyileşmesine rağmen hastane personelinin test sonuçlarını almasına izin vermediğini ileri sürdü.

Novosibirsk'teki Teşhis Merkezi ile bağlantıya girdiğini belirten kadın, pozitif çıkması durumunda sonuçlardan kendilerinin haberdar edilmesi gerektiğini belirttiğini de metnine ekledi.

Bunun yanında hastanedeki kötü hijyen şartlarına da dikkat çeken kadın, tıbbi personelin karantina bölgesine maskesiz girdiğini ve kullandıkları koruyucu giysileri yerlere attığını ileri sürdü.

Instagram kullanıcısı kadın ayrıca oğlu ve kendisi dışında Çin'den gelen uçaktaki hiç kimsenin karantinaya alınmadığını da sözlerine ekledi.

'Lütfen bizi buradan çıkarın'

St. Petersburg'da karantinadan kaçan diğer bir kadın ise test sonuçlarının negatif çıkmasına rağmen doktorların kendisini iki hafta süresince karantinada tutacaklarını öğrendiğini yazdı.

Fontanka gazetesine konuşan kadın, bir karantina odasına 'tıkıldıklarını', kitap, sabun ve internet bağlantısı olmadığını ve çöp kutusunun asla boşaltılmadığını ileri sürdü.

Karantina odasının elektronik kilit sistemine sahip kapısını nasıl açacağını keşfetmesinin ardından kaçtığını söyleyen kadın, daha sonrasında hiç kimsenin kendisi ile bağlantıya geçmediğini belirtti.

Doktorlar ve hemşireler korona virüs yüzünden saçlarını kazıtıyor!

Gazete ayrıca St. Petersburg'daki aynı hastaneden geldiği ileri sürülen video görüntülerini de yayınladı. Hastaların kaydettiği görüntülerde hasta kıyafetli iki kadının el yazısı ile kaleme alınmış notları görünüyor: "Lütfen bizi buradan çıkarın".

Çin'de salgın durumunu internet üzerinden anlık takip eden platformlardan "Ülke Geneli Yeni Tip Koronavirüs Salgını Anlık Gelişmeler" verilerine göre ülke genelindeki can kaybı 1368'e, toplam vaka sayısı ise 59 bin 883'e yükseldi.

Korona virüs taşıyan kadın sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)