BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporKaraborsa bilet sona eriyor----

Karaborsa bilet sona eriyor

Karaborsa bilet sona eriyor
12 Ocak 2014 - 09:22 www.finansgundem.com

Türkiye’de yıllık 70 milyon TL’yi bulan karaborsa maç bileti pazarı ikinci yarıda yürürlüğe girecek olan e-bilet uygulaması ile son bulacak

Süper Toto Süper Lig’in ikinci yarısından itibaren uygulamaya girecek olan e-bilet uygulaması yıllık 70 milyon TL büyüklüğü olan karaborsa bilet pazarını bitirecek. İlk etapta 8 statta başlatılacak ve 14 Nisan itibariyle tüm statları içine alacak uygulama ile her taraftarın fotoğraflı bir e-kartı olacak. E-kartın içinde kişisel bilgiler yer alacak. Hangi taraftarın nereden ne zaman kaç adet bilet aldığı anında sistemde görülecek. Sistem özellikle Avrupa ve derbi maçlarda görülen karaborsa pazarına da son verecek. Bir taraftar 10 tane bilet birden alamayacak. Dolayısıyla vatandaş 1 maç biletine 5-10 kat fazla para vermekten kurtulacak. TC Kimlik numarası ve adres bilgilerinin de bulunduğu e-kart ile taşkınlık yapan ve olay çıkaran taraftarlar da anında tespit edilecek. Proje ile 5 milyon taraftarın kayıt altına alınması planlanıyor. Proje Aktifbank, Netaş ve E-Kent şirketleri aracılığıyla hayata geçecek.


Kredi kartı yerine de geçecek

Kişiye özel olarak yapılacak olan e-biletler futbol kulüplerince hazırlanacak ve bu kartların üzerinde kişilerin adı soyadı, TC numarası ve fotoğrafı bulunacak. Öncelikle kulüp üyeleri, taraftar kart ve kombine bilet sahipleri, ihaleyi kazanan Aktifbank’ın açacağı ofislere kart başvurusunda bulunacak. E-kartın içinde çip adı verilen manyetik bir okuyucu bulunacak. Taraftar gideceği maçın biletini kredi kartı veya benzeri yolla ‘e-kart’ına işletecek. İşlemler ortak bir ‘portal’dan yapılacak. Maç günü turnikeden kartını okutup geçecek olan futbolsever tribündeki yerini alacak. E-kart, banka kartı gibi olacak. Bu kartlarla ulaşım ve alışveriş de yapılacak. E-bilete uygun şu anda 8 stat bulunuyor. 14 Nisan’da tüm statlar hazır olacak.

Türkiye sisteme geçen ilk ülke

Yeni sistem ile bilet kuyruğu, yerime başkası oturdu sorunu olmayacak. Tribünde olay çıkaran, başkasının hakkına saygı göstermeyen kişi hakkında yasal prosedür yapılacak. Çünkü bu kişiler yüksek çözünürlüklü kameralarca tespit edilecek ve kimlik bilgileri de e-bilet sayesinde öğrenilecek. Türkiye e-bilete geçen ilk ülke olacak. Macaristan, İtalya, İngiltere ve İspanya planlama aşamasında. Barcelona, B.Münih gibi kulüpler ise sistemi test ediyor. Uygulamanın başlayacağı ilk 8 stat ise şöyle: Atatürk Olimpiyat Stadı, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu, Recep Tayyip Erdoğan Stadı, Bursa Atatürk Stadı, Rize Yeni Şehir Stadı, Hüseyin Avni Aker Stadyumu ve Kayseri Kadir Has Stadı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)