BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinKar yine garibanı vurdu----

Kar yine garibanı vurdu

Kar yine garibanı vurdu
13 Aralık 2013 - 11:26 www.finansgundem.com

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yurtta etkili olan kar yağışının en fazla üreticiyi ve pazarcıyı etkilediğini söyledi..

Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, yurt genelinde yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 300 bin pazarcı esnafının zorluk yaşadığını, vatandaşların pazarlara gitme oranlarının yarı yarıya azaldığını belirtti. TESK Genel Başkanı Palandöken, "Çetin kış şartlarından üretici seralarının zarar görmesini ve soğuk havayı bahane eden marketlerin, sebze ve meyveleri fahiş fiyattan halka sattığını, karlı ve soğuk havanın en büyük zararını üretici ile pazarcı esnafı gördüğünü'' dile getirdi.
Marketlerin bu durumu "fırsat bilerek fiyatları ikiye katladığını" savunan Palandöken, şunları kaydetti:
"Esnafın yokluğu fiyatların yükselmesine sebep olmaktadır. Esnafın rekabet ortamı oluşturup, fiyatları regüle ettiği ortaya çıkmaktadır. 50 kuruş olan marulu 2 liraya, 49 kuruş olan maydanozu 1 lira 50 kuruşa, 1 lira olan ıspanağı 2,5 liraya, 1 lira 50 kuruş olan kabağı 3 liraya ve 1 lira 50 kuruş olan domatesi 3 lira 50 kuruşa satmanın tek izahı fırsatçılıktır. Soğuk havalardan dolayı pazarcı esnafı iş yapamaz ve evine ekmek götüremez hale geldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)