BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKapatılan gazetenin sahibi şirketin yönetim kurulu istifa etti----

Kapatılan gazetenin sahibi şirketin yönetim kurulu istifa etti

Kapatılan gazetenin sahibi şirketin yönetim kurulu istifa etti
06 Eylül 2021 - 05:37 www.finansgundem.com

Hong Kong'da kapatılan Apple Daily gazetesinin sahibi Next Digital şirketinin yönetim kurulu istifa etti.

Çin'in Hong Kong Özel İdare Bölgesinde kapatılan Apple Daily gazetesinin sahibi Next Digital şirketi Hong Kong borsasına yaptığı bildirimde, tüm kurul üyelerinin istifa ettiğini duyurarak gazete çalışanlarına ödemelerinin yapılabilmesi için şirket varlıklarının elden çıkarılmasını talep etti.

Bildirimde, "Böylece şirket bundan böyle muhabirler de dahil Apple Daily çalışanlarına yasal olarak ödemek yapmak zorunda değil. Ayrıca şirket, mürekkep satın alınması ve elektrik parası gibi işletme kaynaklı masrafları ödemekten de yasal olarak men olacak." ifadelerine yer verildi.

Bildirimde, Hong Kong hükümetinden şirketin elden çıkarılan varlıklarını satın alan kişilerin kredi borçlarını ve çalışanların alacaklarını ödemesine izin vermesini istedi.

Demokrasi yanlısı yayınlarıyla bilinen Apple Daily gazetesinin editörü ve 4 yöneticisi, 2020'de yürürlüğe giren Ulusal Güvenlik Yasası uyarınca yürütülen soruşturmada, "dış güçlerle gizli anlaşma yapmak" suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında gazeteyle bağlantılı üç şirketin 18 milyon Hong Kong doları (2,3 milyon ABD doları) değerindeki mal varlığına tedbir konulmuş, çatı şirketi Next Digital'in hisselerinin borsada işlem görmesi durdurulmuştu.

Çin'den televizyonlar için flaş karar

Kapatılan gazetenin başyazarına havaalanında gözaltı 

Ünlü gazeteye polis baskını

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)