BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKapalıçarşı 5. Cadde ile yarışıyor----

Kapalıçarşı 5. Cadde ile yarışıyor

Kapalıçarşı 5. Cadde ile yarışıyor
12 Kasım 2013 - 07:14 www.finansgundem.com

Türkiye’nin sembol mekanlarından Kapalıçarşı’da dükkan fiyatları dünyanın en ünlü caddeleriyle yarışıyor

Türkiye'nin en önemli tarihi ve turistik mekanlarından biri olan Kapalıçarşı’da dükkan fiyatları astronomik rakamlara ulaştı. 3 bin 600 dükkanın faaliyet gösterdiği Kapalıçarşı, sadece İstanbul’un en popüler perakende caddelerindeki ticari mekanlardan çok daha değerli değil, aynı zamanda dünyanın en ünlü caddeleriyle de yarışıyor. Eva Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Deniz Şahinkaya’nın yaptığı araştırmaya göre, Kapalıçarşı’da dükkan satış fiyatları kilo altın üzerinden yapılıyor.

Bir dükkan 85 kilo altın

Söz konusu ticari mantık çerçevesinde kuyumcuların faaliyet gösterdiği Nuruosmaniye’den Beyazıt Kapısı’na uzanan Kalpakçılar Caddesi’nde bir dükkan fiyatı 65 ila 85 kilo altın arasında değişiyor. Kalpakçılar’daki mektrekaresi 400 bin ile 725 bin dolar arasında değişen 300 dükkanın toplam değeri 1 milyar doları buluyor. 3 bin 600 dükkanın bulunduğu çarşının toplam değeri ise 3 milyar dolara kadar ulaşıyor. Deniz Şahinkaya, ortalama 5-7 metrekare arasında olan dükkanların fiziken küçük, ticari açıdan ise büyük olduğunu vurguladı. Şahinkaya, Türk Lirası’na çevrildiğinde dükkanların satış metrekare fiyatının metrekarede 400 bin ila 725 bin dolarına karşılık geldiğini söyledi.

Herkes bir gram verse

Bu fiyatların Kalpakçılar Caddesi’ni dünyanın en değerli ticari lokasyonlarından biri haline getirdiğinin altını çizen Şahinkaya, dünya çapında en pahalı ticari mülklerinin New York 5. Cadde, Hong Kong Causeway Bay ve Paris Champs Elysees’de olduğunu, bu mekanlarda metrekare fiyatlarının 700 ila 900 bin ABD doları arasında değiştiğini, Kalpakçılar Caddesi’nin de aynı statüde olduğunu kaydediyor. Bu arada uzmanlar, Kapalıçarşı’nın bu değerine karşılık bakımsız olduğuna dikkat çekerek, “Her kuyumcu 1 gram altın verse Kapalıçarşı pırılpırıl olur” dediler.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)