BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanun teklifi bugün Meclis'te: En düşük memur maaşı 22 bin TL oluyor----

Kanun teklifi bugün Meclis'te: En düşük memur maaşı 22 bin TL oluyor

Kanun teklifi bugün Meclis'te: En düşük memur maaşı 22 bin TL oluyor
04 Temmuz 2023 - 18:59 www.finansgundem.com

En düşük memur maaşını 22 bin TL'ye çıkaracak kanun teklifi bugün Meclis Başkanlığı'na sunulacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, "En düşük memur maaşının net 22 bin TL olacağını ifade etmiştik, inşallah bu hafta içerisinde yarın enflasyonla ilgili altı aylık rakamın netleşmesi üzerine enflasyon farkını ve refah farkını da gözetecek şekildeki düzenlemelerimizle verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz ve bu hafta içerisinde kanun teklifimizi yüce Meclisimize milletvekili arkadaşlarımızla beraber sunacağız.” dedi. Teklifin Meclis Başkanlığı'na bugün verilmesi bekleniyor.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine toplantısı sonrasında memur zamlarına ilişkin çalışmanın son durumu hakkında bilgi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,, düzenlemenin bu hafta Meclis'e sunulup sunulmayacağına ilişkin soruya "Çalışma Bakanlığı olarak biz çalışıyoruz. İnanın yoğun bir mesai harcanıyor. Cumhurbaşkanı’nın söylediği gibi meclis tatile girmeden önce... Bazı değişkenleri de dikkate almak lazım. Çok kapsamlı düşünülüyor kimsenin mağdur olmaması için. Çalışanlarımızın refahın arttırılması bizim için önemli" yanıtını verdi.

Işıkhan, "Zam çalışması tamamlandı mı?" sorusu üzerine de "Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Burada da aynı, refah ve yaşam kalitesini arttırmak öncelikli hedefimiz, enflasyona ezdirmemek. O doğrultuda ortak bir karar çıkar" diye konuştu.

Işıkhan: Memur zammı için hazırlıklar sürüyor

 

Memur ve emeklinin zam oranı yarın netleşiyor: İşte masadaki 3 formül...

 

Erdoğan: Memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.05 Temmuz 2023 05:24

    ZAMLARI ALMADAN İZMİR'DE EKMEĞE %40 ZAM GELDİ 200 GRAM EKMEK 5 TL İDİ %40 zamlanarak 7 TL OLDU TEMMUZ AYI ENFLASYONU 99 YILIN REKORUNU KIRABİLİR