BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanser hastalarına ziyaretçi uyarısı----

Kanser hastalarına ziyaretçi uyarısı

Kanser hastalarına ziyaretçi uyarısı
17 Mart 2020 - 07:24 www.finansgundem.com

Prof. Dr. Hancılar, korona virüs tehdidine karşı kanser hastalarına 'Ziyaretçi kabul etmeyin' uyarısında bulundu

İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Üyesi Tayfun Hancılar, kanser hastalarına, korona virüs tehlikesinden korunmak için uyarılarda bulundu. Ziyaretçi kabul edilmemesi gerektiğini belirten Hancılar, “Kalabalıktan kaçının, açık havalarda geziler yapın, düzenli uyuyun, sağlıklı beslenin” diyor.

Hancılar, kişinin yaşı ne olursa olsun, ciddi kalp damar hastalığı varsa korona virüse bağlı ölüm oranı yüzde 13.2, diyabet hastalığı varsa yüzde 9.2 ve kanser hastalarında da yüzde 7.6 oranına yükseldiğine dikkat çekerek, tüm kanser hastalarının yeni korona virüsten korunma konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Hastalığın akciğer üzerindeki etkileri göz önüne alınırsa, KOAH ve akciğer kanseri hastalıkları birlikte olan hastaların daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Hancılar yapılması gerekenleri şöyle sıraladı: “Aktif kemoterapi, immünoterapi ve radyoterapi devam eden hastalarımız kesinlikle tedavilerine ara vermemelidirler. Kanser hastalarına, kapalı mekanlardan mümkün olduğunca uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Açık havada virüsün yayılma riski olmadığı için maske takmak gereksizdir. Hastalarımızın açık havada yapacakları geziler, temiz hava ile temasları bizim için olumludur bu nedenle öneriyoruz.” (Milliylet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)