BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanal İstanbul'un taliplisi aslında dolandırıcı mı?----

Kanal İstanbul'un taliplisi aslında dolandırıcı mı?

Kanal İstanbul'un taliplisi aslında dolandırıcı mı?
20 Ocak 2020 - 16:16 www.finansgundem.com

'ABD'li fon şirketi' Money Maker Management’ın Kanal İstanbul’u finanse etmeye talip olduğu haberlerini yorumlayan ekonomi uzmanı Şevket Apuhan “Yaratılan 'dünyanın gözü bu projede’ algısı gerçek değil.

Türk medyasında, Türkiye'de ofis açan ABD'li fon şirketi Money Maker Management yetkililerinin Kanal İstanbul'un tüm finansmanını sağlayabileceklerini açıkladığı yönünde haberlere yer verildi. Dünya gazetesinin haberine göre, ABD'li fon şirketi Money Maker Management, ülkedeki tüm mega projeler ve altyapı projeleri ile ilgilendiklerini belirterek, Kanal İstanbul’a da talip olduklarını ve tüm finansmanı sağlayabilecek güçte olduklarını vurguladı. Söz konusu iddiaları, ekonomi uzmanı Şevket Apuhan, Sputnik’e değerlendirdi. 

Çıkan haberlerin Kanal İstanbul’u dünyaca ünlü şirketlerin fonlayacağı yönünde algı oluşturduğuna işaret eden Apuhan “ABD'li bir fon yönetim şirketinin Kanal İstanbul’u fonlamaya talip olması, proje dünyaca ünlü şirketler tarafından da destek görüyor gibi bir algı yaratsa da maalesef bu, söz konusu fon şirketi dikkate alındığında gerçek değil. Şirketin internet sitesinde herhangi bir referans yer almıyor ve şirket yöneticilerinin Hotmail uzantılı e-posta adresi kullandıkları da gözden kaçmıyor. Maalesef, şirketin yönetiminde yer alan Türkiye vatandaşı arkadaşın da sosyal medya hesaplarında şirketin adını dahi doğru yazamadığını görüyoruz” dedi. 

Apuhan “Zaten İnternet sitesi de 2011 yılında açılmış ve 2019 yılında hazır bir panel üzerinde düzenlenmiş. Dolayısıyla maalesef şu an için karşımızda ciddi bir yatırımcı olduğu söylenemez. Elbette bu projeye yurt dışından ortak olmak isteyen kurumlar olabilir; ancak bu defa basında yer alan haberleri yanlış alarm olarak nitelendirebiliriz. Yanlış bir karar olduğunu düşündüğüm İstanbul Kanalı projesine toplumda destek sağlamak için ‘dünyanın gözü bu projede’ gibi bir algı yaratmak amacıyla bu şirkete bel bağlayanlar da bu noktada yanlış yapıyorlar. Türkiye'deki dolandırıcılar zaten bize yetiyor. ABD'den ihraç etmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Çiftlik Bank olayı hala hatırımızda” diye ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bülent karaarslan21 Ocak 2020 11:30

    Türkiye deki sahtekarlar bitti, birde yurt dışından ithal ediyoruz. Zati devletimiz aldatılmak üzerine ekonomiyi ve siyaseti yürütüyor . ha bir eksik ha bir fazla onlarda gelsin canım ne olur ki.

  • ışın Özdemir21 Ocak 2020 00:19

    geçen hafta hollanda,fransa ve belçika bu işe talip dendi.ne hikmetse üçüde bizim açımızdan bakılınca kanlımız.Belçıka pkk kucakçısı,fransa ermeni sevicisi,hollanda malum neredeyse bakanı içeri atacaktı:)) bizkime güveneceğiz

  • Kerem20 Ocak 2020 22:01

    Kanal İstanbul Projesi için : Kabul olmayacak duaya amin demem

  • Hoca20 Ocak 2020 19:12

    Münafıklar yalan yere yemin eder. Akpde çok varlar

  • fatih istanbul20 Ocak 2020 18:20

    istanbul  hava  alanı nasıl  kısa sürede  olduysa  kanal  istanbula  uluslar  arası  destek  yatırım  gelecek tir  çok  büyük  pureje

  • es21 Ocak 2020 09:56

    Pureje değil fatih bey, "proje"