BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanal İstanbul projesine uzmanlardan uyarı----

Kanal İstanbul projesine uzmanlardan uyarı

Kanal İstanbul projesine uzmanlardan uyarı
17 Ocak 2018 - 13:15 www.finansgundem.com

Kanal İstanbul projesinden en çok Marmara’nın etkileneceğini belirten uzmanlar uyarılarda bulundu

Bilim Akademisi Üyesi yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür Kanal İstanbul projesinin marmara bölgesindeki olası depremlerden etkileneceğini ve bölgede kirliliğe yol açacağını söyledi.

Görür, Küçükçekmece Gölü’nden başlayarak Durusu’ya uzanacak Kanal İstanbul Projesi için "Bizim beklediğimiz deprem Marmara’nın içerisinde. Dolayısıyla kanal bu tehlike bandının içerisine giriyor" dedi. Görür, kanalın Karadeniz’de yer alan kirliliği Marmara’ya getireceğine de dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2011’de açıklanan ve kamuoyunda ’çılgın proje’ olarak bilinen Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin detaylar önceki gün belli oldu. 5 farklı güzergah üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 4. alternatif olarak düşünülen Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu koridoru Kanal İstanbul Projesi’nin Karadeniz’den Marmara Denizi’ne bağlantısı olarak belirlendi. Projenin Karadeniz ile Marmara Denizi’ni bağlayacağına dikkat çeken yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Karadeniz bugün dünyanın en kirli denizlerinden biri. Özellikle Orta Avrupa’nın bütün sanayi atıkları Tuna Nehri vasıtasıyla Karadeniz’e taşınıyor. Bizim açacağımız kanalla Karadeniz’in üst katmanlarında yer alan kirlilik Marmara’ya gelecek" diye konuştu.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bırakınız yapsınlar bırakınız....17 Ocak 2018 15:28

    Sonra pişman olup kaldırıldık diyip başkalarını suçlarlar. Rabbim bizi affetsin derler olur biter. Millet mi? Onlar zaten kaldırılmaya unutmaya alışık .

  • hoca sen anlamazsın17 Ocak 2018 13:48

    hoca sen böyle şeylerden anlamazsın veysele sorduk problem yok sonra girişine süzgeç takarız olur biter benim hayalimi mi bitireceksin . hmmmm

  • YORUM17 Ocak 2018 13:44

    bilim adamları konuşuyor da dinleyen kim... birileri kafasına koymuş bir kere...