BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKanada'dan Afganistan açıklaması----

Kanada'dan Afganistan açıklaması

Kanada'dan Afganistan açıklaması
14 Temmuz 2021 - 08:45 www.finansgundem.com

Kanada Genelkurmay Başkan Vekili Korgeneral Wayne Eyre, "Afganistan'daki kötüleşen durumun simgesi olan Panjwai'nin düşüşü çoğumuz için acı verici oldu" dedi.

Kanada Genelkurmay Başkan Vekili Korgeneral Wayne Eyre, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"Afganistan'daki kötüleşen durumun simgesi olan Panjwai'nin düşüşü çoğumuz için acı verici oldu" ifadesini kullanan Eyre, çok sayıda Kanadalının Panjwai’de savaştığını ve öldüğünü hatırlatarak, Afganistan’da görev yapmış muvazzaf ve emekli askerlere ‘’başınızı dik tutun’’ çağrısında bulundu.

"Panjwai'nin düşüşü çoğumuzu sert vurdu"

Kanadalı askerlerin, kendilerine emredilen görevi yerine getirdiğini dile getiren Eyre, "Geçen hafta bildirilen Panjwai'nin düşüşü çoğumuzu özellikle sert vurdu’’ ifadelerine yer verdi.

Eyre, Masum Ghar ve Mushan gibi yer isimlerinin orada görev yapan Kanadalıların hafızalarına kazındığını belirttiği paylaşımında, "Panjwai’deki sıcak, toz, üzüm bağları ve haşhaş tarlaları, bizi gerçekten rahatsız eden şeyin arka planını oluşturuyor. En önemlisi ise, oradaki emek, ter ve kan yatırımımız" diye yazdı.

"Buna değdi mi?"

Yaşanan kayıpların sadece askerleri değil, aynı zamanda ailelerini de etkilediğini aktaran Eyre, "Birçoğumuz yıllardır soruyoruz, 'Buna değdi mi?' Cevaplar son derece kişisel olacak ve hepsini zaman gösterecek” sözlerine yer verdi.

Afganistan'da görev yapan Kanadalıların çoğu tarafından hissedilen "acı ve şüphe"yi kabul ettiğini belirten Eyre, onları "acı ve pişmanlığa" teslim olmamaya çağırdı.

"Ülkenin mevcut gidişatı bizi birçok acıyla karşı karşıya bırakıyor"

Kanada Genelkurmay Başkan Vekili Korgeneral Wayne Eyre, paylaşımını, "Tarih nihai yargıç olacak olsa da, ülkenin mevcut gidişatı bizi çok acı ve şüpheyle karşı karşıya bırakıyor. Atalarımız savaşlarından sonra Avrupa ve Kore gibi hizmet ettikleri birçok ülkeyi ziyaret edebildiler ve molozlardan ve küllerden umut ve refahın yükseldiğini gördüklerinde fedakarlıklarını anlamlandıran bir bağlama koydular. Bizimse şu anda savaşımız için benzer duygulara sahip olmayı tasavvur etmemiz zor" sözleriyle tamamladı.

NATO’nun görev gücü kapsamında Ekim 2001’de Afganistan’a asker gönderen Kanada, 2014 yılında aldığı kararla askerlerini geri çekmişti.

Afganistan’ın Kabil kentinde konuşlanan ve sayıları 40 bini bulan Kanada askerlerinden, görev yaptıkları süre boyunca 158’i değişik operasyonlarda hayatını kaybetmişti.

Fransa, vatandaşlarına Afganistan'dan ayrılma çağrısı yaptı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)