BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKan grupları ile Kovid-19'un bağı ortaya çıktı: A ve B olanlara uyarı!----

Kan grupları ile Kovid-19'un bağı ortaya çıktı: A ve B olanlara uyarı!

Kan grupları ile Kovid-19'un bağı ortaya çıktı: A ve B olanlara uyarı!
10 Aralık 2021 - 14:02 www.finansgundem.com

Hindistan’da Sir Ganga Ram Hastanesi’nde yapılan bir araştırma kan grupları ile Kovid-19’un bağını inceledi. Uzmanlar A, B, AB ve 0 kan gruplarını ve Rh seviyelerini araştırarak bazı uyarılarda bulundu.

Hindistan'da yapılan bir araştırma kan gruplarının Kovid-19'un seyrini etkilediğini ortaya çıkardı.

Araştırma sonucunda A ve B kan grubunda olanların Kovid-19’un bulaşmasına daha müsait olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar ayrıca kan grubu Rh pozitif olanların da daha büyük risk altında olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

2586 Kovid-19 hastasının verilerini inceleyen uzmanlar, 0, AB ve Rh- olanların Kovid-19 riskinin ise daha az olduğunu dile getirdi.

“ÖLÜM ORANIYLA BİR BAĞI YOK”

Bilim insanları 8 Nisan ile 4 Ekim 2020 arasında hastanede tedavi olanların incelendiğini ve araştırmanın Frontiers in Cellular and Infection Microbiology isimli dergide yayınlandığını açıkladı.

Araştırmada, “A, B ve Rh+ kan gruplarına sahip olan kişilerin Kovid-19’a yakalanma riski daha yüksek fakat diğer kan gruplarındaki daha düşük. Fakat bu araştırma sonucunda kan grubunun, Kovid-19’un ağırlığı ya da ölümü ile ilgili bir bağı olmadığı tespit edilmiştir” denildi.

Kan gruplarındaki Rh faktörü ise Rhesus faktörü olarak bilinen ve alyuvarın yüzeyinde olan proteini temsil ediyor. Rh+ olunca Rh faktörünü gösteriyor. Araştırmayı yürüten Dr. Rashmi Rana, “Kovid-19 yeni bir virüs ve dolayısıyla kan grubuyla Kovid-19’un nasıl bir bağı olduğunu görmek istedik” dedi.

Araştırmada yer alan Dr. Vivek Ranjan ise, “Kan grubu B olan erkekler, kan grubu B olan kadınlara göre hastalığa karşı daha dayanıksız. Kan grubu AB olan 60 yaş üzerindeki hastaların da enfeksiyon riski daha yüksek” dedi.

Öte yandan uzmanlar A ve Rh+ olanların iyileşme sürelerinin daha kısa olduğunu 0 ve Rh- olanların ise iyileşme sürelerinin daha uzun olduğunu söyledi. Bilim insanları daha kapsamlı ve büyük bir kitleyle benzer bir araştırma yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

Danimarka'da koronavirüs vakaları rekor seviyede

 

Uğur Şahin’den Omikron açıklaması: 3 ay içinde aşı olunmalı

 

Omikron ne kadar büyük bir tehdit?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)