BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKamu ihalelerinde yeni düzenleme----

Kamu ihalelerinde yeni düzenleme

Kamu ihalelerinde yeni düzenleme
01 Nisan 2023 - 08:51 www.finansgundem.com

Kamu İhale Kurumu yayımladığı tebliğle, ihale ilanlarının sadece basılı gazetelerde yayımlanması şartını, "Bir gazete, bir internet haber sitesi" olarak değiştirdi. Artık ihale ilanları internet haber sitelerinde de yayınlanacak.


Kamu ihalelerinin ilanıyla ilgili yeni düzenlemeye gidildi. Kamu İhale Kurumu tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre artık internet haber sitelerinde de kamu ihale ilanı yayınlanacak.

Tebliğde ilanlardan birinin ihalenin yapılacağı yerde çıkan bir gazete veya internet haber sitesinde, diğerinin ise işin yapılacağı yerde çıkan bir gazete veya internet haber sitesinde yayımlanması yeterli sayılacak.

Tebliğle gelen diğer değişiklikler şöyle:

Kamu İhale Kanunun 55'inci maddesi uyarınca şikayet başvurusu, usulüne uygun olarak sözleşme imzalanmadan önce aday veya istekliler ile istekli olabileceklerin şikayete yol açan durumların farkına vardığı veya farkına varmış olması gerektiği tarihi izleyen günden itibaren, Kanun'un 21'inci maddesinin (b) ve (c) bentlerine göre yapılan ihalelere yönelik başvurularda 5 gün, diğer hallerde 10 gün içinde ihaleyi düzenleyen idareye yapılıyor.

İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Tebliğ'de yapılan değişiklikle söz konusu süreler, ilana yönelik başvurularda Kamu İhale Bülteni'nde yayımlanan ilk ilan tarihini, düzeltme ilanı yapılan hallerde düzeltme ilanının Kamu İhale Bülteni'nde yayımlandığı tarihi izleyen günden itibaren başlayacak.

İhalelere yönelik şikayet e-imza kullanılarak gerçekleştirilecek

İhalelere yönelik şikayet ve itirazen şikayet başvuruları, tebliğin elektronik ortamda yapılacak şikayet ve itirazen şikayet başvurularına ilişkin hükümleri esas alınarak, EKAP üzerinden e-imza kullanılarak yapılacak.

E-şikayet ve e-itirazen şikayet başvurularına ilişkin gerekli teknik altyapının tamamlandığının tespitine yönelik Kamu İhale Kurulunca alınan kararın Kurumun resmi internet sayfasında yayımlanmasından önce ilanı veya duyurusu yapılan ihaleler bakımından, Kanun'un 21'inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (d) ve (e) bentleri gereğince pazarlık usulü ile gerçekleştirilen ihalelere yönelik başvurular ile avukat aracılığıyla yapılan başvuruların elden veya posta yoluyla yapılmasına devam edilecek.

15 Nisan 2023 tarihinden önce ilanı veya duyurusu yapılmış olan ihalelere yönelik başvurular, ilanın veya duyurunun yapıldığı tarihte yürürlükte olan tebliğ hükümlerine göre sonuçlandırılacak.

Öte yandan, tebliğ ile uyumlu düzenlemeleri içeren "İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelikte değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" de Resmi Gazete'de yayımlandı.

Japon devinin yeni patronundan hissedarlara ihale ile teklif

 

Silikon Vadisi Bankası için ihale süreci uzatıldı

 

Hazine yarın tahvil ihalesi düzenleyecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)