BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKamu bankalarından konut kredilerinde yapılandırma çağrısı----

Kamu bankalarından konut kredilerinde yapılandırma çağrısı

Kamu bankalarından konut kredilerinde yapılandırma çağrısı
30 Eylül 2019 - 09:02 www.finansgundem.com

Kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yaptıkları faiz indirimlerinin ardından, daha yüksek faizlerle konut kredisi kullanmış olan müşterilerinin kredilerini yapılandıracaklarını açıkladılar.

Üç bankanın ortak açıklamasında, "Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, ekonomideki olumlu gelişmeler, faiz ve enflasyon oranlarındaki düşüş trendi doğrultusunda Ağustos ayı itibariyle konut kredilerinde faiz indirimine gitmiş ve müşterilerine 500 bin liraya kadar olan tutarlar için aylık yüzde 0.99 Faiz oranı ile konut kredisi kullandırımına başlamışlardı" denildi ve şu çağrı yapıldı:

"Ağustos ayında gerçekleştirilen bu indirimden önce Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'tan konut kredisi kullanmış ve mevcut kredi bakiyesi 500 bin liranın altında olan müşterilerine, talep etmeleri halinde kredilerini aylık yüzde 0.99 faiz oranıyla yenileme imkanı sağlanacaktır.

"Yapılan faiz indiriminden faydalanmak isteyen müşterilerin, ilgili Banka Şubelerine başvurması gerekmekte olup;

- 500 bin liranın altında kredi borcu olanların aylık yüzde 0.99 oranından,

- 500.000 liranın üzerinde kredi borcu bulunanların ise bankaların bu tutarlar için uyguladıkları cari faiz oranlarından kredileri yenilenebilecektir.

"Ülke bilançosunu her zaman kendi bilançolarının önünde tutan, yenilikçi ürün ve hizmetlerle müşterilerinin yanında olmayı hedefleyen Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank müşterilerinin finansal yüklerini azaltacak olan faiz indirimi uygulamasına 01.10.2019 tarihinde başlayacaklardır."

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bülent karaarslan30 Eylül 2019 11:51

    arkadaş devlet bankaları bırakın ev kredilerini birazda emeklilerin  kredi kartlarını veya bireysel kredileri için biraz çalışma yapın. aldığım emekli maaşının %10-15 arası elime geçmeden sağlık kesintisi ve banka bireysel kredi taksiti olarak kesiliyor. birazda bankalar bireysel kredi faiz oranlarında indirim yaparlarsa Allah muhafaza ekonomimi  çöker. Büyük inşaat firmalarının satışlarını artırıp milleti borç altına sokarken elinizde ne kadar icra ettiğiniz ev var. asıl onları zengin ederken halkı fakirleştiriyorsunuz . sanki kredi verirken merkez bankasının banknot matbaasının  7/24 karşılık sız para basıp emisyonu yükselttiğini enflasyonu yükselttiğini TUİK diye göz bebeğimizin büyük mucizelerle büyük hesaplamalar ile nasıl becerip düşük enflasyon çıkarttığını tüm istatistik uzmanları ve matematik uzmanları halen çözebilmiş değil. Yani Allah yardımcımız olsun