BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKalp piline sıkı takip----

Kalp piline sıkı takip

Kalp piline sıkı takip
08 Haziran 2016 - 05:29 www.finansgundem.com

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Ürün Takip Sistemi'ni pilot bölgede uyguluyor

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Ürün Takip Sistemini (ÜTS) tamamladı. Sistem, deneme amaçlı olarak pilot uygulamaya girdi.

Buna göre, dize takılan bir protez ya da kalbe takılan bir pilin hangi üreticiden geldiği, ne gibi aşamalardan geçtiği ve hangi hastada olduğu sistem üzerinden görülecek ve takibi yapılabilecek.

TİTCK, İlaç Takip Sistemi’nden sonra Ürün Takip Sistemi’ni de hayata geçirmeye hazırlanıyor. TÜBİTAK ile ortak yürütülen projede kozmetiklerin ardından tıbbi cihazların da test ekranları açıldı. Dünyadaki uygulamalarından farklı olarak ÜTS, tıpkı İTS’ye benzer şekilde barkod sistemi ile çalışacak. Her kozmetik ürün ve her tıbbi cihaza bir kimlik verilecek. Barkodu cihaza okutulan ürünlerin, kayıtlı olup olmadıkları, isimleri, üretim ve son kullanma tarihleri ekranda görünecek. Ürün hakkında geri çekme kararı varsa, tüketici o bilgiyi de öğrenebilecek. Dünyadaki genel uygulamada ürünleri sadece firma takip ederken Türkiye de devlet de bu imkana sahip olacak. Dize takılan bir protez ya da kalbe takılan bir pilin hangi üreticiden geldiği, ne gibi aşamalardan geçtiği ve hangi hastada olduğu sistem üzerinden görülecek ve takibi yapılabilecek. (Hürriyet / Meltem Özgenç)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)