BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKalın ve Çelik'ten Elmalı Davası tepkisi!----

Kalın ve Çelik'ten Elmalı Davası tepkisi!

Kalın ve Çelik'ten Elmalı Davası tepkisi!
29 Haziran 2021 - 17:04 www.finansgundem.com

Antalya Elmalı'da, iki kardeşin istismar edilmesine ilişkin dava ile ilgili siyasilerden açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Alçaklar en ağır cezayı almalıdır. Adalet için sürecin yakın takipçisi olacağız." dedi.

Antalya Elmalı'da iki kardeşin istismar edilmesine ilişkin davada sanıkların tahliye edilmesiyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yargılama sürecinde alınan mağdur beyanları ve toplanan tüm deliller mahkemesince birlikte değerlendirilecek olup, nihai karar bağımsız ve tarafsız yargıya aittir" ifadelerine yer verildi.

"Alçaklar en ağır cezayı almalıdır"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, davaya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada, hukukta yazılı kurallar kadar maşeri vicdanın da esas olduğunu belirtti.

Kalın, paylaşımında, "Elmalı Davası'nda belgeler ortadadır. Bu korkunç hadisede çocuk istismarına müsamaha gibi algılanabilecek kararlardan kaçınmak şarttır. Alçaklar en ağır cezayı almalıdır. Adalet için sürecin yakın takipçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

"Adalet kurumu her şeyi açığa çıkaracaktır"

Davayı yakından takip ettiklerini belirten AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, faillerin en ağır cezayı almalarının en büyük temennileri olduğunu söyledi.

Çelik, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, hem yargılama sürecine müdahil olmuştur hem de evlatlarımızı ihtiyaç duydukları hizmetlerle desteklemeye devam etmektedir. Evlatlarımız güven altındadır. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Hukuki süreçleri takip ediyoruz. Adalet kurumu her şeyi açığa çıkaracaktır. Vicdanlarıyla bu evlatlarımıza destek olan herkese şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Elmalı davası ile ilgili Bakanlık ve savcılıktan açıklamalar