BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKadınlar altın gününü niçin bıraktı----

Kadınlar altın gününü niçin bıraktı

Kadınlar altın gününü niçin bıraktı
24 Ağustos 2015 - 06:36 www.finansgundem.com

Yükselen doların etkisiyle altın fiyatlarının da yükselmesi, altın günü düzenleyen kadınları da etkiledi

Altın günü için genellikle tercih edilen çeyrek fiyatlarının dünya ve iç piyasadaki dalgalanmalara bağlı olarak her ay değişmesi kadınların arasını açtı. Yıl başında 148 lira olan çeyrek ziynetin satış fiyatı, cuma günü 178 liraya kadar yükseldi. Fiyattaki bu yükseliş kadınların birikim tercihlerine de yansırken, altın günleri, TL gününe dönüştü. 
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ramazan’da 155 lira civarında seyreden çeyrek altın fiyatının şu anda 180 liraya kadar çıktığını hatırlattı.

200 TL İLE YAPILIYOR

Memiş, altındaki yükselişin en çok altın günü yapan kadınları vurduğunu belirterek, “Bu altın günleri artık bana göre tarihe karışacak. Çünkü 1 ay önce 155 liraya alınan çeyrek, bugün 180 lira çıktı. Bu da altın günü yapan kadınlar arasında anlaşmazlığa neden oluyor” dedi. 
Kadın müşterileri ile sohbetlerinde altın günlerini sorduğunu aktaran Memiş, “Kadınlar ‘Artık biz altın gününü bitirdik’ diyorlar. Neden diye sorduğumuzda, ‘Ben geçen ay çeyreği 155 liraya aldım, şimdi 180 lira. Burada bir haksızlık oluyor ve bazılarımıza sıra gelince zarar ediyorlar. Bu da anlaşmazlığa neden oluyor’ yanıtını alıyoruz” şeklinde konuştu. 
Bu nedenle bir çok kadının altın gününü iptal ettiğini ve Türk Lirası’na döndüğünü vurgulayan Memiş, kadınların çoğunun artık 200 liralık TL günü yaptığını dile getirdi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)