BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKadın işçilere 5 gün regl izni----

Kadın işçilere 5 gün regl izni

Kadın işçilere 5 gün regl izni
05 Ocak 2010 - 15:31 www.finansgundem.com

Çalışma Bakanlığı, tekstil ve konfeksiyon sektöründeki bazı işlerin ağır ve tehlikeli işler kapsamına alınması ve kadın işçiye ayda 5 gün ''regl izni'' verilmesine ilişkin tebliğe açıklık getirdi.

Çalışma Bakanlığı'nın açıklamasında, çalışan kadınların sağlıklarının korunması için çıkarılan düzenlemenin 36 yıldır yürürlükte olduğu belirtildi. Bunun kadın istihdamına olumsuz etkisinin bugüne kadar görülmediği vurgulandı. Bakanlık, 2008 tarihinde hazırlanan iş sağlığı ve güvenliği kanun taslağının yasalaşması durumunda ağır ve tehlikeli işler kavramının ortadan kalkacağını duyurdu. Açıklamada, bu yasayla birlikte kadınlara yasaklı iş kalmayacağı için sözkonusu ayrımların da ortadan kalkacağı ifade edildi. Sözkonusu yönetmeliğe göre; kadınlara verilecek 5 günlük özel hal izniyle kadınların iş bulmasının zorlaşacağı yönünde haberler basına yansımıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)